Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası&[#]8217;nda 34 yataklı kapalı serviste, alkolizm ve ağır psikolojik vakalar tedavi edilecek. Hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerinin ortadan kalkacağının belirtildiği Psikiyatri Servisi&[#]8217;nde ise bir adet tecrit odası, bir adet görüşme odası, bir adet doktor odası, bir adet hemşire odası, 17 erkek ve 17 kadın yatak kapasiteli olarak hizmet verecek.

Psikiyatri Servisi&[#]8217;nin açılışını ise Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Çıtlak ile birlikte yaptı. Açılışa Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, hastane müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Çıtlak Kapalı Psikiyatri Servisin Zonguldak&[#]8217;ta bir eksiklik olduğunu ifade ederek servisin belirli standartlara düzenlendiğini söyledi. Çıtlak konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Kapalı Psikiyatri Servisi ileri düzeyde psikiyatri hastaları yani gerçekte gerçek olmayan hastaların takip ve tedavi edilebileceği servistir. Bu tip hastaların kendine zarar verme düşüncesi olduğu için bu servislerin belirli standartları olması gerekiyor. Yüksek düzeyde güvenlik önlemi almanız gerekiyor. Hastanın intihar edebileceği ihtimalinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bütün camlarımız darbeye dayanıklı kırılmaz camlardır. Odalarımız güvenlik kameraları tarafından izlenebilecek şekilde dizayn edildi. Sosyal aktivite alanlarımız olacak. 7 gün 24 saat güvenlik elemanlarıyla servisin güvenliği sağlanacak. Zonguldak&[#]8217;ta böle bir servis yoktu hastalarımız şehir dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu servisi açtıktan sonrada Zonguldak&[#]8217;taki hastalarımız şehir dışına girmek durumunda kalmayacaklar. Bu anlamda da Zonguldak&[#]8217;ta bir eksiğimizde tamamlanmış oldu.&[#]8221;

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Çıtlak&[#]8217;ın ardından konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise Kapalı Psikiyatri Servisinin açılışının önemini belirterek hastalar artık çevre illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi. Ayyıldız; &[#]8220;Öncelikle sağlık camiamızın Tıp Bayramını tebrik etmek istiyorum. Gününüz kutlu olsun. Bu ünitenin açılışı Zonguldak&[#]8217;ımız açısından çok önemli. Çünkü bu tip hastalarımızı civar illere gönderiyorduk. Dolayısıyla zaman kaybı söz konusu oluyordu. Böyle bir ünitenin açılarak Zonguldak&[#]8217;ın hizmetine sunulması başta bizleri daha sonrada bu işten yararlanacak olanları bu anlamda da çok önemli olay diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimize ve Hastanemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah çok fazla ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç olduğunda da bu ünitenin olması bulunması herzaman önemli diye düşünüyorum&[#]8221; diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erol Ayyıldız, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Çıtlak, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin açılış kurdelesini kestiler.

Editör: Pusula Gazetesi