Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı&[#]8217;nın 1 Nisan&[#]8217;da gerçekleştirilecek olan kongresinin hazırlıkları devam ediyor. Mevcut Başkan Tarık Coşkun adaylığını belde başkanlarıyla birlikte Perşembe günü açıklayacak. Coşkun&[#]8217;un yanı sıra Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Timur Uzun Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamayla adaylığını duyurmuştu. Eski Merkez İlçe Başkanlarından Yaşar Avcı&[#]8217;nın da adaylığını resmi olarak açıklaması bekleniyor. CHP&[#]8217;de parti içi muhalefetin üzerinde birleşmek istediği eski Merkez İlçe Başkanlarından Murat Pulat&[#]8217;ın teklifi kabul etmemesi üzerine ikiye bölünen muhaliflerin İl Başkanlığı hesabı zora girmiş görünüyor.

Kongre hazırlıklarını Pusula&[#]8217;ya değerlendiren Tarık Coşkun, kongreyi Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin&[#]8217;in yöneteceğini belirterek partilileri kongre salonuna davet etti.

Coşkun; &[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye çapında kongre takvime girdi. Süreç ilerliyor. Zonguldak genelinde delege seçimlerini bitirdik. Merkez İlçe&[#]8217;mizde de demokratik kurallar içerisinde delege seçimlerimizi bitirdik. Herkes eşit mesafede bütün partililerimizi kucaklayacak bir tablo oluşturmaya çalıştık elimizden geldiğince. Tabi değişik fikirler yorumlar olabilir. Memnun olmayanlarda olabilir. Ama herkes bizim insanımız biz hep bu noktadan baktık. 1 Nisan&[#]8217;da da Merkez İlçe olarak kongre tarihimizi aldık. Kongre ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Genel Merkez bazında 1 Nisan&[#]8217;da Divan Başkanı olarak Genel Başkan Yardımcımız ve Partimizin şuanda ikinci adamı olan Gürsel Tekin geliyor. Kongre&[#]8217;den bir gün önce Zonguldak&[#]8217;ta belli bir ziyaret programı organize edeceğiz Genel Başkan Yardımcımız ile. Diğer türlü kongre çalışmaları biz şuanda mevcut başkan olarak süreci işletmek durumundayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Olumsuz bir şey yok. Kongremiz Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 1 Nisan 2012 Saat: 11.00&[#]8217;de yapılacak&[#]8221; dedi.

Coşkun, kongreye eski Milletvekilleri ve yöneticilerin davet edilip edilmeyeceği yönündeki soruya karşın; &[#]8220;Ulaşabildiğimiz herkesi davet edeceğiz. Bizim çünkü herkese ihtiyacımız var. Kimseye farklı bir bakış açımız yok&[#]8221; dedi.

KAVGA GÖRÜNTÜSÜ CHP&[#]8217;YE YAKIŞMIYOR

CHP&[#]8217;nin örgütler bazında toparlanarak kendisini seçimlere hazırlaması bunu sağlarken de parti içi dayanışma kültürüne bağlı kalması gerektiğini belirten Coşkun, fazla aday çıkmasından değil rahatsız olmayacağını, partiyi zorda bırakacak çabalardan rahatsız olacağını belirterek şunları söyledi; &[#]8220;Şuanda 3 aday daha gözüküyor. Yaşar (Avcı) Bey adaylığını somut bir şekilde açıklamadı. Timur (Uzun)Bey kendisi açıkladığını söylüyor. Tabi onların takdiri saygı duyuyoruz.

Benim değerlendirmem şu bir kere CHP&[#]8217;ni konuşuyoruz. Kurultay bana göre hayırlı geçmiştir. Çünkü kamuoyunda CHP kurultaylar partisi kendi içinde kavga olarak toplumda bakış açısı var. Tüzük kurultaya 40 bin kişi katıldı. Bu bana göre partililer şu mesajı verdiler biz birlik beraberlik istiyoruz, kavga istemiyoruz, istikrara ihtiyacımız var. CHP&[#]8217;nin ülkedekiler artık iktidarını istiyor. Benim bakış açım bu. Zonguldak&[#]8217;ta tabii ki birden fazla aday çıkması demokrasi adına kesinlikle güç katar. Sorumluluk makamındayız. İsimlerden önce partinin birlik, beraberlik hükmünde olunması lazım. Önümüzde yerel bir seçim var. Genel seçim var. Partinin iktidarı önemli. Aday arkadaşların hepsine saygı duyuyorum. Kazanın CHP olması lazım. Ülkenin ve Zonguldak&[#]8217;ın CHP&[#]8217;ye ihtiyacı var. Milli değerler elden gitti diyoruz ülke gitti diyoruz ama bu tarz kısır döngülerden kurtulmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisine bu tablo yakışmıyor. Birilerini birileri ortaya değil tabii ki mevcut yönetimler farklı olabilir. Bu noktada farklı adaylar çıkabilir&[#]8221;

KİMSE KENDİSİNİ PARTİ ÜSTÜNDE GÖRMEMELİ

CHP&[#]8217;de yaşanan tüm tartışmaların aksine daha şeffaf, daha uzlaşmacı ve paylaşıma açık bir yönetim anlayışı içinde olduklarını belirten Coşkun; &[#]8220;Yaşar (Avcı) ağabey bizim ağabeyimiz. Eski İlçe Başkanı. Bugüne kadar bizle beraber olduğunu kabul ettiğimiz bir ağabeyimiz. Aday olabilir bu bir bakış açısıdır. Timur arkadaşımız iki yıl ilçede çalıştı. Aday olmasında hiçbir sıkıntı yok ama dediğim gibi sokakta CHP veya bu kadar deşifre olacak durumda olmasını doğru bulmuyorum. Kaliteyi bozmamak lazım. Şartlar ne olursa olsun omuz omuza el ele olmalıyız. Ulaşamadığımız kitlelere ulaşmamız lazım. Kendi enerjimizi kendimizde tüketmememiz gerekiyor. Ondan sonra çıkacak bütün arkadaşlarımız başımız üzerine. Asıl olan CHP&[#]8217;dir. Kimse parti üstünde değildir. Kazanan CHP olması gerekiyor&[#]8221; dedi.

ESKİ YENİ HERKESLE GÖRÜŞÜYORUZ

CHP&[#]8217;de geçmişte yaşanan tartışmaların aksine kimseyi dışlama düşüncesi içinde olmadıklarını belirten Coşkun, iddiası olan herkese güçlü yönetim kurmayı teklif ettiğini belirterek; &[#]8220;Herkese eşit mesafedeyim. Maalesef siyasette bunlar oluyor. Tüm ekiplere ihtiyacımız var. Ama kimse ile pazarlığımız yok. Dediğim gibi asıl olan CHP&[#]8217;dir. İnandığımız doğrulardan bugüne kadar ödün vermedik. Çizgimizde hep bu doğrultuda devam ediyor. Kimsenin askeri noktasında bir duruşumuz olmadı. Herkesin görüş ve taleplerine olumlu bakıyoruz. Madem hep beraberiz bu çekişme niye? Hep beraber sokağa çıkalım Zonguldak&[#]8217;ta bir yapı çıkaralım. Mesele Tarık, Ahmet meselesi olmasın. Türkiye&[#]8217;ye mesaj verelim. Hırslarımız ve kişisel çekişmelerimizle değil güçlü bir yapı ile ortaya çıkalım. Ama maalesef sonuç itibari ile böyle bir tablo çıkmıyor ama bu noktada sonuna kadar uzlaşma veya Zonguldak&[#]8217;ta doğru ve güçlü bir CHP için uğraşımızı vereceğiz. Hepsi bizim parti büyüğümüz. Sorumlu yerlerde görev yapmışlar. Hepsine ihtiyacımız var. Sonuna kadar gereken mücadeleyiz vereceğiz. Hepsiyle sonuna kadar görüşüyoruz. Fikir ayrılıkları tabii ki olabilir bunlar siyasetin içinde var olan şeyler. Hele ki CHP gibi çok sosyal ve demokratik bir partide bu daha fazla oluyor. Sorumluluğumuzun gereğini biliyoruz&[#]8221; dedi.

Coşkun CHP&[#]8217;nin hizmet ve siyaset misyonuna yakışır bir yönetim çabası içinde olacaklarını belirterek destek olanlara, çalışmalara katılanlara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi