Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, son bir haftada çok sayıda heyelan meydana geldiğini belirterek, kaymakamlık ve belediyelere dikkatli olmaları konusunda yazı gönderdiklerini söyledi.

Ereğli Yalı Caddesi dahil toplam 28 evin heyelan nedeniyle tahliye edildiğini ifade eden Güngör, vatandaşın özellikle bugünlerde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Güngör, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

&[#]8220;Uzun süredir ilimizi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerimizde heyelanlar meydana gelmeye başlamıştır. Meydana gelen heyelanlar vatandaşlarımızın can ve mal kaybına neden olabileceğinden, il ve ilçelerimizde yapılacak olan inşaat, kazı ve buna benzer durumların teknik elemanların gözetimi altında yapılması gerekiyor. Ayrıca konunun belediye başkanlıkları ve kaymakamlıklarca değerlendirilmesi gerekiyor. Bu açıklamayı aynı şekilde Valimizin imzasıyla Belediyeler ve Kaymakamlıklara da gönderdik. Vatandaşlarımızın özellikle bugünlerde daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü son bir haftadır müthiş derecede ev tahliye etmeye başladık. Bu ilimiz açısından büyük sıkıntı olacak. Bu tür olumsuzluklara yer vermemek içinde bu yazıyı yazma gereğini duyduk.

Bir hafta içerisinde Çaycuma Dereköseler&[#]8217;de ve Kozlu İhsaniye Mahallesi&[#]8217;nde evleri boşalttık. Çatalağzı, Kilimli, Gökçeler ve Gülüç yani belediye sahalarında da heyelanlar meydana geldi. Ereğli Yalı Caddesi&[#]8217;nde de aynı şey geçerli ve orada 26 daireyi 5 dükkânı boşalttık.

ASILSIZ İHBARLARI SAVCILIĞA BİLDİRECEĞİZ

Afet müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var; Alo 179 hattına müthiş derecede asılsız ihbarlar almaya başladık. Gidiyoruz, söylendiği gibi bir şey yok. Yolum kapalı diyor ama aslında öyle bir şey yok kendi evinin önünü açtırmak istiyor. Mesela dün bir bayan Kozlu&[#]8217;dan bir bayan aradı ve; &[#]8216;Evime toprak girdi. Dışarıya çıkamıyorum. Mahsur kaldım&[#]8221; dedi. Kurtarma ekibiz gitti ama bayan dışarıda ve öyle bir şey yok. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çünkü bundan sonra Savcılığa bildirmek zorunda kalacağız. Kurtarma ekibin çok fazla zamanını almaya başladılar. Ekibi Gökçebey&[#]8217;e gönderiyoruz ve bu tarafta gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşa yetişemiyoruz. Geç gelip zamanınızı ona harcamış oluyorsunuz. Ama dediğimiz gibi savcılığa bildirmek zorunda kalacağız ve vatandaşlarımız daha dikkatli olsunlar.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi