Kozlu´nun İhsaniye Mahallesi Dünya Caddesinde heyelan meydana geldi. Heyelan ile birlikte kopan çamurlar, Lütfi Kalaycı´ya ait dört dairenin bulunduğu binanın üzerine aktı. Lütfi Kalaycı, Recep Değirmenci, Beytullah Dövenci ve Tuncay Kalaycı´nın oturduğu evlerin içi çamur doldu. Eşyaları kullanılamaz hale gelen ev sahipleri, geceyi sokakta geçirdi. Kozlu Belediyesi ekipleri tarafından heyelan bölgesinde, geniş bir alana güvenlik şeridi çekilerek güvenlik tedbirleri alındı. İnceleme yapan ekipler
tarafından evler tamamen boşaltıldı. Korku dolu anları anlatan bir ev sahibi, "Gece gürültüyle uyandık. Tüm herkesi uyandırdık, dışarıya çıktık. Gece saat 03:00´ten itibaren ayaktayız, yemek bile yemedik. Şimdi nerede kalacağız bilemiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
Kozlu Belediyesi yetkilileri ise çamurun aktığı bölgenin aktif bir heyelan bölgesi olduğunu belirterek, ailelerin daha önce uyarıldığını ifade etti. Kozlu Belediyesi´nin evlerinden çıkarılan ailelerin yer ve eşya temini ile ilgili çalışma başlattığı kaydedildi.
Öte yandan eriyen kar sularının Fransızlardan kalma bir kuyuyu patlattığı ve aniden çamurun evlerin üzerine aktığı belirtiliyor.
Editör: Pusula Gazetesi