Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinin Filyos Nehri yakınında heyelan meydana geldi. Meydana gelen heyelanda yaklaşık 100 metrelik alan hasar gördü. Yoğun kar yağışı sonrası eriyen sular nedeniyle Saltukova Beldesi Düz Mahallesi&[#]8217;nin Türbe Caddesi&[#]8217;nde heyelan meydana geldi.
Yol kenarında bulunan ve yola paralel olarak duran ağaçlar heyelanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklendi. Yaşanan heyelanda beldeye ve mahalleye giden kaynak suyu boruları da meydana çıktı. Mahalle sakinlerinden Hayrettin Buruş, &[#]8220;Ben bu manzarayı mahalleye geçerken gördüm. Yolun yarısı gitmiş vaziyette, tehlike arz ediyor. Bunun yetkililerce ele alınması şart. Ağaçlar yolun kenarındaydı. Tahminen 30 metre ileri gitmiş durumdadır&[#]8221; dedi.
Düz Mahallesi Türbe Caddesinde ikamet eden 76 yaşındaki Lütfiye Buruş ise, &[#]8220;Çocuklar buraya düşerse bunun sorumlusu kim olacak? Ben kendim dahi sokağa çıkmaya korkuyorum&[#]8221; diye konuştu.
Düz Mahallesi Muhtarı Sait Ballı kaynak sularının çok olduğu bir yer olduğunu belirterek bu suların tarlalardan geldiğini ifade etti. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ise yaşanan heyelan nedeniyle şunları söyledi:
&[#]8220;Son günlerde ülkemiz genelinde olduğu gibi beldemizde yaşanan kar yağışı taban ve zemin sularının aşırı hareketlenmesine sebep olmuştur. Bu sebeple Filyos Nehri kıyısında olan beldemize bağlı Düz Mahallesi&[#]8217;nin Türbe Caddesi&[#]8217;nde önemli bir heyelan meydana geldi. Bu heyelan neticesinde yolun önemli bir kısmı zarar gördü. Bununla birlikte içme suyu alt yapısında herhangi bir zarar yok ama eğer heyelan devam ederse içme suyu şebekesi ile kanalizasyon şebekemizde zarar görmüş olacak. Biz bunun üzerine İl Afet Acil Durum Müdürlüğü&[#]8217;ne müracaatımızı yaptık. Kaymakamımız Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşme neticesinde ilimiz 232. Şube Müdürümüz ve yetkililer olay yerine gelerek gerekli incelemelerde bulundular. Nihayetinde bu heyelanla ilgili olarak bir kısım taş dolgu ve sette ile bunun önlenebileceği söylendi. Ayrıntılı olarak bunun çalışmasını daha sonra tamamlayarak bize bildirecekler. Biz bu çalışmayı Valimizin ve Kaymakamımızın desteğiyle ve sorumluluk bölgesi Devlet Su İşlerine girdiği için Filyos Nehri&[#]8217;nin de bitişik olması sebebiyle müştereken biz bu çalışmayı tamamlayacağız. İnşallah bu heyelanın yaklaşık 100 metrede ortaya çıkması binalara yakın olmasına rağmen binaların zarar görmemesi ve büyümemesi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Bizler bu yöndeki girişimlerimizi sürdürüyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi