Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından Bilgi Paylaşımı Toplantısı yapıldı. Toplantıda fotoğrafçılık ve internet medyası üzerinde bilgi paylaşımı yapıldı.
Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin Online Medya Derneği işbirliğiyle ortaklaşa Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda Bilgi Paylaşımı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Müdürü İletişim Uzmanı Yaşar Durukan, Online Medya Derneği Başkanı Engin Sağ, Online Medya Dernek Başkan Yardımcısı Sosyal Medya Uzmanı Yasin Kesen, Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Basın ve Halk İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Halil Yıldırım, Zaman Gazetesi Zonguldak Temsilcisi Mehmet Anursal, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve gazeteciler katıldı.

HEDEF; MESLEKİ BİLGİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK
Programın açılış konuşmasını yapan KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, amaçlarının &[#]8220;Bilgi paylaşımı&[#]8221; toplantılarının her ay gerçekleştirilmesi olduğunu belirterek, &[#]8220;Mesleki bilgilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu tür toplantıları sıklıkla yapacağız&[#]8221; dedi. Başkan Sav, organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Zaman Gazetesi Temsilcisi Mehmet Anursal ve Basın ilan Kurumu Müdürü Özgür Topaloğlu ile davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFIN ÖNEMİ ANLATILDI
Konuşmanın ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Müdürü, İletişim Uzmanı Yaşar Durukan &[#]8220;Fotoğrafçılık&[#]8221; konusunda bilgiler vererek, mesleki tecrübelerini paylaştı. Profesyonel haber fotoğrafından ve stok fotoğraftan nasıl para kazanılabileceğini de anlatan Durukan, &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de hiçbir ajansta yumurta fotoğrafı bile bulamazsınız. Gazetelerin veya sitelerin kullandığı stok fotoğraflar yurt dışı sitelerinden ücret karşılığı alınan fotoğraflardır&[#]8221; diyerek arşiv fotoğrafçılığın önemine vurgu yaptı.

İNTERNET MEDYASININ ÖNEMİ VURGULANDI
Online Medya Derneği Başkanı ve www.samanyoluhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Sağ da &[#]8220;İnternet Haberciliği&[#]8221; konusunda bilgiler verdi. İnternet haberciliğinin hızla geliştiğini söyleyen Sağ, daha da gelişeceğini belirterek önemine değindi.

İNTERNETTAKİ FIRSATLAR VE TEHDİTLER VURGULANDI
Son olarak Online Medya Dernek Başkan Yardımcısı Sosyal Medya Uzmanı Yasin Kesen &[#]8220;Sosyal Medya Gerçeği, Fırsatlar, Tehditler&[#]8221; konusunda bilgiler verdi. Kesen, twitter, facebook ve youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin insan hayatındaki yerini anlattı.
Toplantı sonunda katılımcılara KGD Dernek Başkanı Osman Sav, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Basın ve Halk İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Halil Yıldırım, Zaman Gazetesi Zonguldak Temsilcisi Mehmet Anursal ve Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu tarafından madenci heykeli ve baston hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi