Zonguldak Öğretmenevi&[#]8217;nde Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği tarafından &[#]8220;Mehmet Akif ve İstiklal Marşı&[#]8221; konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Sağlık Müdür yardımcısı Orhan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Telekom Zonguldak İl Müdürü Sami Koçer, Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Milli Eğitim şube müdürleri, Memur-Sen&[#]8217;e bağlı şube başkanları ve üyeleri katıldı.
Konferansta, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından açılış konuşması yapan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, &[#]8220;Sendikalar günümüzde sadece ücret boyutuyla değil bulundukları bölgenin, bulundukları ülkenin kültürel aktivitelerini de ve milletin değerlerinin savunulması noktasında öncü bir boy üstlenmiştir. Bu bağlamda, kurulduğu günden beri rahmetli Genel Başkanım Akif İnal7ın talimatları doğrultusunda millete hizmet etmeyi, milleti daima yanında olmayı ve hep platformda milletin sözcüsü olmayı kendisine bir görev gören Memur-Sen&[#]8217;imiz bundan sonraki süreçte de her daim milletin dertlerinin temsilcisi olacaktır. Bunu burada bir kez daha söylemek istiyorum. Biz sendika olarak iki Akif&[#]8217;i çok seviyoruz. Biri Kurucu Genel Başkanımız Akif İnal Beyefendi, ikincisi de İstiklal Marş&[#]8217;ımızın yazarı, bu milletin değerlerinin bütünleştiricisi, çimentosu olan İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy. Bunlar bu milletin olmazsa olmazlarıdır, bu milletin ortak paydalarıdır&[#]8221; dedi.
Ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Bartın Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise konferansa katılanlara &[#]8220;Mehmet Akif ve İstiklal Marşı&[#]8221; konulu konferansı gerçekleştirdi. Kaplan, &[#]8220;Hakikaten pek az insana nasip olan önemli ve öncü şahsiyeti birlikte anacağız. Mehmet Akif, hem en çok hatırlanan hem de hakkında en çok kitap yazılan insanlarımızın başında geliyor. Mehmet Akif gerçekten milletiyle bütünleşmenin, milletinin içinden çıkmış birisi olarak, milletini anlama noktasında çok farklı yanları olan, gerçekten içimizden biri ve değerli bir şahsiyet&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi