Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nda Çaycuma ve Saltukova Belediyesi itfaiye personeline bir haftalık seminer verildi. Trabzon Havalimanı ARFF Şefi Sezgin Değirmenci ve Nevşehir Havalimanı ARFF Şefi Serdar Yılmaz tarafından verilen eğitime 34 itfaiye eri ve yardımcı personel katıldı.

Can ve mal güvenliği açısından her sene bu eğitimi verdiklerini ifade eden ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin; &[#]8220; Her türlü uçak, kaza, kırım ve tesis güvenliği için yaklaşık bir haftadır DHMİ&[#]8217;den eğitimci arkadaşların marifetleri ile uluslararası kurallar çerçevesinde itfaiye personeline eğitim verdik. İşinin uzmanları tarafından her sene bu eğitimleri tekrarlıyoruz. Bölgemize bilgili, donanımlı itfaiye personelleri kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için Belediye Başkanlarının göstermiş olduğu ilgi ve alakaya ayrıca eğitimi veren uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Trabzon ARFF Şefi Sezgin Değirmenci pratik ve uygulamaları olarak tamamladıkları eğimde itfaiye personelinin özverili olduğunu söyledi. Değirmenci; &[#]8220;Bölgesel havaalanı olduğu için Çaycuma ve Saltukova itfaiye personeli eğitimlerine sürekli devam ediyor. Çok verimli bir hafta geçirdiğimize inanıyoruz. Herhangi bir kaza kırımda uçağa nasıl müdahale edileceği ve alınacak önlemleri anlatmaya çalıştık. İnşallah bu tür kazlara maruz kalınmaz fakat gerçekleştiğinde biz her zaman hazırız. Kazaları en az hasarla kurtarmak bizler için çok önemli&[#]8221; şeklinde konuştu.

Ardından Çaycuma Belediyesi&[#]8217;ne ait üç itfaiye aracı ile yangın tatbikatı yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi