Memur-sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, bugün Yeni Adım Gazetesi&[#]8217;nin manşetine konu oldu. Aşkar, &[#]8220;Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin adı değişecekse bunu en çok hak eden, üniversiteyi kuran, gelişmesine haktı veren Köksal Toptan&[#]8217;dır. Değiştireceklerse Köksal Toptan Üniversitesi olmalıdır&[#]8221; dedi.

Oysa onlarca sivil toplum örgütü bir araya gelip, üniversitenin adının Karaelmas olarak kalması için basın açıklaması yapmış, Kamuran Aşkar da bu açıklamanın altına imza atmıştı.

O açıklamada &[#]8220;Üniversitemizin adının değiştirilmesi demek; her şeye sıfırdan yeniden başlamak demek, bir dünya masraf demek, ulusal indeksli yayınlarda ismimizin sıfırlanması demek ve daha da önemlisi 2012-2013 öğretim yılı üniversite sınavlarında taban puanların dibe vurması demektir.

Sürekli gelişim halindeki Karaelmas Üniversitesinin isim değişikliğine değil daha çok yatırıma ihtiyacı bulunmaktadır. Nitekim üniversite bünyesinde Eczacılık, Fen Edebiyat, İlahiyat, Ziraat, Veterinerlik ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri´nin açılması için çalışmalar sürmektedir. İletişim Fakültesi resmi olarak açılmış ancak mevcut bir binası ve öğrencisi henüz bulunmamaktadır. İsim değişikliğinin ortaya çıkaracağı büyük maliyet isim değişikliği için değil yeni fakültelerin fiziki ve teknolojik donanımları için harcanmalıdır&[#]8221; denmişken, Kamuran Aşkar&[#]8217;ın Köksal Toptan adını ortaya atmasının arkasında başka nedenler aranıyor.

Aşkar&[#]8217;ın bugün Ankara&[#]8217;ya gittiği ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile görüşeceği öğrenildi.

Aşkar&[#]8217;ın bir süredir Amelebirliği Başkanı olabilmek için Ankara&[#]8217;ya gidip geldiği öğrenildi.

Aşkar&[#]8217;ın illa bir yere atayacaklarsa, eğitim camiası içinde değerlendirilmesi gerekmez mi?

Mesela Öğretmenevi Müdürü yapsınlar.

Yada Milli Eğitim&[#]8217;de Şube Müdürü&[#]8230;

Ama Kamuran Aşkar&[#]8217;ın Amelebirliği ile ne ilgisi var?
Kamuran Aşkar´ın onlarca sivil toplum örgütünün Zonguldak adına giriştiği ortak hareketi kişisel çıkara dönüştürme çabası kamuoyundan büyük tepki gördü...
Biz "Üniversiteye Köksal Toptan´ın adı verilmesin" demiyoruz.
Şimdi Üniversitemizin adı Karaelmas olarak kalsın.
Zamanı gelince Köksal Toptan adı verilecekse verilir.
Ama Bülent Ecevit tartışması yapılırken Köksal Toptan adını ortaya atmak, Sayın Toptan´a da zarar verir...
FLAŞ... FLAŞ... SON DAKİKA...

Eğitim Bir Sen Yöneticisi Enes Şenol, Kamuran Aşkar&[#]8217;ın Ankara&[#]8217;ya Amelebirbiği Başkanlığı için gittiğiyle ilgili habere yorum attı ve &[#]8220;Kamuran Aşkar,Memur-Sen başkanlığından sonra herhalde gelebileceği yer amelebirliği başkanlığı değil,Ak Parti il başkanlığı olur.Doğrusu yakışanı da budur&[#]8221; dedi.

Kamuran Aşkar&[#]8217;a yakınlığıyla bilinen Enes Şenol&[#]8217;un bu yorumu kulislerde heyecan yarattı. Kamuran Aşkar, Köksal Toptan&[#]8217;a Ak Parti Zonguldak İl Başkanı olmak için mi gitti?

Editör: Pusula Gazetesi