Son yıllarda kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Zonguldak´ın Milli sporcusu Emel Dereli, 9 Mart´a başlayacak olan Dünya Şampiyonası´nda Milli takımımızı temsil edecek. Atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası´na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye, bu önemli organizasyona 20 sporcuyla yer alacak.

Ülkemizi temsil edecek olan Milli takım kafilesinin en genç sporcusu Zonguldak´tan Emel Dereli, bu önemli organizasyona katılacak olmanın gururunu yaşıyor. Milli sporcu Antrenörü İhsan Özden yönetiminde İzmir´de son hazırlıklarını gerçekleştirdi. 9-11 Mart tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonu´nda düzenlenecek 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için tüm hazırlıklarını tamamladı ve geri sayım başladı.



EMEL: BANA GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARTMAYAĞIM


14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası´nda kadınlar gülle atmada mücadele edecek 16 yaşındaki atlet Emel Dereli, bu yaşta Dünya Şampiyonası´nda yarışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Milli takımın en genç sporcusu Emel, 16 yaşında Dünya Şampiyonası´nda yarışmanın kendisine ileride çok fayda sağlayacağını belirterek, "Bu yaşta Dünya Şampiyonası´nda yarışmam, ilerisi için çok iyi olacak. Çok mutluyum. İnşallah bana güvenenlerin yüzünü kara çıkartmayacağım. Şu an hiç heyecanlı değilim, ama turnuva yaklaştıkça biraz olacak sanki" dedi.


Gülle atmada genç ve yıldızlar rekorunun kendisine ait olduğunu vurgulayan Emel Dereli, "Dünya Şampiyonası´nda rakiplerim çok güçlü, final zor. Hedefim büyüklerde Türkiye rekoru kırmak. 16.74 metrelik en iyi derecemi geliştirmek istiyorum. Asıl hedeflerim 2016 ve 2020 Olimpiyatları´nda madalya almak. Başarılı olacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.



EMEL´DEN GELECEKTE ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ


Kadınlar gülle atmada 1996 doğumlu Emel Dereli´nin yüksek ihtimalle şampiyonada yarışacak en genç sporcu olacağını dile getiren Atletizm Milli Takımı´nın Başantrenörü Muharrem Or, "Ona yarış tecrübesi kazandırmak için kadroya aldık. Gelecekte Emel´den çok şey bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi