İnternet Yazarımız Mehmet Yılmaz, Ali Uzun ve Umut Başoğlu´nun durumunu yorumladı...
Geçtiğimiz hafta bazı ziyaretler hepimizin dikkatini çekti. Hele genel seçimler sonrası Başkent Hastanesindeki koordinatörlük görevine son verildikten sonra Umut Hastanesine geçen Ali Uzun&[#]8217;u daha bir dikkatli takip ettik.

Kulislerde AKP Zonguldak belediye başkanı adaylığının konuşulduğu günlerde sıklaşan ziyaretleri dikkatimizi çekti normal olarak. Sakın kendisi niyetim yok demesin; adama sorarlar bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diye?

Niyeti varda şansı var mı?

O işte tartışılır. Son iki genel seçimde de Trabzonluların oylarına talip olarak aday oldu Ali Uzun. Bağımsız aday olarak ta fena oy almadı hani. Keşke inadı bırakıp hiç aday olmasaydı ama o başka bir tartışma konusu.

AKP Zonguldak&[#]8217;ı istiyor. Geçmişte aday belirlemede yapılan hatalar bu sefer yapılmayacaktır. Zaten AKP&[#]8217;nin hâlihazırda konuşulan bir adayının olduğu ortamda çokta şansı gözükmüyor Ali Uzun&[#]8217;un.

İstemek başarmanın yarısı derler ama bu sefer iki artı iki dört edecek gibi gözükmüyor.

Çaycuma İlçe Başkanlığı ateşten gömlek

Çaycuma CHP ilçe başkanlığına atanan Umut BAŞOĞLU aynı zamanda il genel meclisi üyeliği görevini yürütüyor. Kongrede de muhtemelen aday. Ama kendisinin daha çok belediye başkanı adayı olmak istediği de herkes tarafından bilinen bir geçek. Ali ihsan Köktürk&[#]8217;ünde gözdesi.

Her şey buraya kadar güzelde; iş o kadar kolay değil tabi. Mithat Gülşen her geçen gün koltuğunu sağlamlaştıran eski CHP&[#]8217;li bir belediye başkanı. Malum Ali İhsan Köktürk küskünü. Mithat Gülşen faktörü kimsenin CHP&[#]8217;den aday olmasına engel değil ama Çaycuma belediye başkanı olmak istiyorsanız biraz fazla düşünmeniz gerekiyor.

Umut Başoğlu&[#]8217;nu bekleyen esas bu sıkıntı değil zaten. İlk aday olduğu 2002 yılından bu yana Çaycuma İlçe başkanlığı görevini yapan hemen hemen herkesle problem yaşadı Ali İhsan Köktürk. Bir çoğuyla şu an görüşmüyor bile. Çaycuma&[#]8217;da CHP&[#]8217;ye ilçe başkanı olan kaybediyor sizin anlayacağınız.

Daha taze başkan Başoğlu ama seçimlere iki sene var daha. Ya hiç kongrede ilçe başkanlığına aday olmasın, yada&[#]8230; İşte onu çözen yok daha.

Editör: Pusula Gazetesi