Zonguldak Lavuar Alanında yaşanan ihmalleriyle yaygın basına taşındı. Ağustos 2011´de tuvalet ihtiyacını gidermek isteyen Mesut Karaoğlu´nun düşmesi sonucu boğularak yaşamını yitirdiği Lavuar alanındaki kullanılmayan kömür silosuna bu sefer aracıyla düşen Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar oldu. Otopark görevlisi Abdülkerim Kılıç olayı fark etmeseydi aracını geri vites yerine birinci vitese attığı için sulara gömülen araçtaki Zuhal Kunduracılar da boğularak can verecekti. Çok tartışılan ancak bir türlü önlem alınmayan Lavuar Alanı&[#]8217;ndaki ihmal ajansalar kanalıyla yaygın basında geniş yer aldı.

Pusula Almanya&[#]8217;dan dönem Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e kendilerini kusurlu bulup bulmadıklarını sordu.

&[#]8220;Kusur buluyor musunuz ne demek?&[#]8221; diyerek gülen Akdemir daha sonra vatandaşların dikkatsizliğinden yakındı.

Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar&[#]8217;ı kast ederek vatandaşların dikkatsizliğine şaşırdığını belirten Akdemir; &[#]8220;O havuzun etrafının kapatılması gerekmiyor muydu?&[#]8221; şeklindeki soruya verdiği yanıtta ise; &[#]8220;Biz geçtiğimiz hafta Almanya&[#]8217;ya gitmeden önce TTK ile buranın önlemini nasıl alalım diye konuşmuştuk. O sohbette demir kazıklar çakılmasıyla ilgili düşüncemi söylemiştim. Ama maalesef demirlerimiz olduğu yerde durmuyor. Vatandaşlarımız demire karşı ilgi duyuyorlar ve söküp getiriyorlar. Sonrada satıyorlar. O konuda da genelde büyük sıkıntımız var. Ama orayı geniş bir şekilde değerlendireceğiz. Kaza geçiren arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum. Bende duyduğumda çok üzüldüm&[#]8221; demekle yetindi.

Editör: Pusula Gazetesi