Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Kültür Bakanlığı ve İl Özel İdaresi&[#]8217;nin ortaklaşa olarak yaptığı Maden Müzesi&[#]8217;nin yıl sonu tamamlanacağını ifade etti. Karşılıklı imkanlar dahilinde yapılan çalışmalara destek verildiğini aktaran Müdür Kasap, şöyle dedi:
&[#]8220;Müzemiz son aşamaya geldi. Bütçe ile ilgili normal prosedüre göre işleyiş. Bakanlık ve İl Genel Meclisi ortaklaşa olarak müzeyi yapıyor. Yapılan tüm çalışmalardan memnunum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz destekler bizleri mutlu ediyor. Karşılıklı imkanlar dahilinde bizim çalışmalarımıza destek veriyorsunuz. Herhangi bir sorunumuz yok. Bu seneki özel idare payı da tamamlanırsa, bu senenin sonunda Maden Müzesi hizmete girecektir. Yıllardır yapılması gereken bir olaydı. Çünkü, Cumhuriyetten önce kurulan bir maden endüstrisi var. Cumhuriyetin ilk vilayeti olması sebebiyle Zonguldak denince akla ilk kömür geliyordu. Kentin, tarihi kültürel çalışmaları sürüyor. Bir sürü projelerimiz olduğu gerçektir. Bunları yavaş yavaş planlıyoruz. Gerçekleştirmemiz, bakanlığımız ve ilimiz imkanları dahilinde olacaktır. Bunların olacağına inanıyorum.&[#]8221;
İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ise &[#]8220;Yurt dışında bir gezide maden müzesi ve lavuar alanı yapmışlar. Geçmişlerine çok değer veriyorlar. Madenciliğin keşfinden bu güne ne yaşandıysa hepsini müze yapmışlar. Bizim de bu şekilde çalışma yapmamız gerekiyor&[#]8221; şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap ise Maden Müzesi&[#]8217;nde sergilenecek envanter bulmak için zorlandıklarını sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi