TTK Karadon Müessesesi´ne bağlı Gelik İşletmesi´nde eksi 260 koduna inen dört madenci gaz degajı diye tabir edilen gaz parlaması sonucu göçük altında kalmıştı. Hayatını kaybeden Adem Altıparmak (30) ve Murat Katırcı (29) isimli madenciler için Yortan beldesinde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Karabük Valisi Nurullah Çakır, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Yenice Kaymakamı Fatih Çiçekli, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ile çok sayıda madenci ve binlerce kişi katıldı.
Hayatlarını kaybeden iki madencinin yakınlarının feryatları duygu dolu anlar yaşattı. Törende konuşan Karabük Valisi Nurullah Çakır, ölen madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Ölen madencilere Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyen Çakır, "Madencilik zor ve meşakkatli bir iştir. Bende madenci bir yörenin çocuğu olarak bu kaderi hep yaşıyoruz. Allah başka keder ve acıyı yöremize bir daha yaşatmasın" dedi.
Konuşmanın ardından hayatını kaybeden iki madencinin cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Türk Bayrağı´na sarılı Murat Katırcı´nın cenazesi Yortan beldesinde, Adem Altıparmak ise Hüseyinbeyler köyünde toprağa verildi.
İki çocuk sahibi olan Altıparmak ile Murat Katırcı ocak ayında iş başı yapmış, bir ay süren intibak eğitiminin ardından 10 gün süren işçilik hayatları dün meydana gelen göçükle noktalanmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi