Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde CHP içinde meclis üyeliğine kimlerin aday olacağının kavgası var. Kesin aday listesinin hazırlanmasında büyük sıkıntı yaşayan CHP aynı zamanda listede yer alamayanların küsmesinden endişe ediyor.


CHP&[#]8217;nin Belediye Meclis Listesi&[#]8217;nde mevcut isimlerin bir çoğu ise aday gösterilmeyecek. Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş&[#]8217;ın yeniden listede yer alma ihtimali kuvvetli olmasına karşın, Demirtaş&[#]8217;a karşı çıkanlarda yok değil. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin CHP&[#]8217;li iki meclis üyesi Ali Yavuzdoğan ve Serpil Akçin&[#]8217;in yeniden adaylıkları ise gündemde yok. Çalışkanlıkları ve istikrarlı duruşlarıyla mecliste herkes tarafından kabul gören bu iki ismin yeni dönemde olmaması kayıp olarak nitelendiriliyor.


Öte yandan CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek&[#]8217;in babası olan Hayrettin Özübek&[#]8217;in meclis listesinde yeniden girip girmeyeceği ise netlik kazanmadı. CHP İl kanadından bazı çevrelerin Hayrettin Özübek ismine karşı çıktıkları belirtilirken Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek&[#]8217;in tavrı ise merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi