Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından göçün 50. yılı anısına ve eğitime katkı amacı ile Vision Festhalle&[#]8217;de muhteşem bir gece organize edilerek Zonguldaklılar bir araya getirildi.

Geceye, Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakan Danışmanı Cumhur Ünal, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, çok sayıda işadamı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi, dernek üyeleri ve Avrupa&[#]8217;nın birçok şehrinden gelen Zonguldaklılar katıldı.

Büyük çoğunluğu dernek üyelerinden oluşan Karaelmas Müzik Topluluğu ve çocuklardan oluşan Karaelmas Folklor Grubu ilk sahneyi aldı. Grupların gösterileri büyük bir beğeni topladı.

Sinema sanatçısı ve Kurtlar Vadisi dizisinin değişmeyen karakterlerinden Gürkan Uygun (Memati) ile Adnan Erdoğan (Deli Hüsnü) geceye katıldı.

İlerleyen saatlerde Ankaralı Ayşe, gençlere ve geceye katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

Program akışı içerisinde merhum Kasım Cin&[#]8217;in ailesi ve Almanya&[#]8217;ya ilk gelenlere birer plaket takdim edildi. Geceden elde edilen gelirle Zonguldaklı üniversite öğrencilerine burs verilecek.

Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş konuşmasında kısaca Dernek faaliyetlerinden bahsederek, Zonguldaklıların Almanya&[#]8217;da büyük bir kitle olduğunu, bu kitlenin de güce dönüşmesi için, Almanya Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;nde toplanılması gerektiğini ve bunun içinde herkesi üye olmaya davet etti.

Geceye katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da yaptığı konuşmasında, &[#]8220;Almanya&[#]8217;daki Zonguldaklılara her zaman önem veriyorum. Özellikle Havaalanı konusundaki tüm çalışmaları destekliyorum. Almanya Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;nin bu zamana kadarki yöneticilerinin birlik ve beraberlik buğuları içinde çalıştıklarını biliyoruz. Derneğin daha da güçlenmesi gerekiyor ve bu yüzdende herkesin üye olması gerekmektedir. Bu gece burada hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi