Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü&[#]8217;nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bakanlığınca uygulamaya konulan programlı teftiş kapsamında Konaklama iş kolunda faaliyet gösteren işyerlerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve sosyal tarafların bilinçlendirilmesine yönelik teftiş programı ile ilgili teftiş öncesinde tarafları bir araya getirerek bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İş Teftiş Zonguldak Grup Başkanı Zeki Kömürcü, iş teftişleri ve otel temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, &[#]8220;Konaklama faaliyeti gösteren işyerleri için çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal tarafların bilinçlendirilmesini esas alan ve düzenlediğimiz bir toplantıdır. Katıldığınız için teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

İş Teftiş Zonguldak Grup Başkanı Zeki Kömürcü ise, &[#]8220;İş Teftiş Grup Başkanlığı olarak Bölge Çalışma Müdürlüğüyle müştereken çalışmamız var. İş Teftiş Grup Başkanlığı ve İş Teftiş Kurul Başkanlığı ayrı birimler olarak teftiş işlemlerini yürütüyorlar. 10 ildeki grup başkanlıklarımızdan biride Zonguldak İş Teftiş Grup Başkanlığı. Daha önceki yıllarda Zonguldak işçi kenti olması hasebiyle belki Türkiye genelinde ilk 3 vilayetin birisiydi. Binlere varan işçilerimiz vardı. Bunlar Ereğli Demir Çelik, Karabük Demir Çelik, TTK, SEKA&[#]8217;lar, kâğıt fabrikaları bunların hepsi kamu işyerleri olduğu için iş yoğunluklu bir bölgeydi. Fakat zaman içerisinde göç veren illerimiz arasına girmekte işçilerimizin sayısı da azaldı. Fakat grup başkanlığımız olarak biz yine burada hizmetle birlikte teftişlerimize devam ediyoruz. Müfettiş deyince işyerine giden, sorgulayan, kusur arayan, belki orda da cezalandırıp giden bir anlayış vardı. Biz bu anlayışı yıkmak istiyoruz. Yeni bir teftiş programıyla, yeni bir anlayışla müfettiş işyerine geldiği zaman işverenleri bilgilendiren, onların eksikliklerini gideren, işçi ve işveren arasında köprü olan, arasında olası huzursuzlukları, sıkıntıları gidermeye çalışan, daha sonra işyerine gittikten sonra böyle müfettişler, böyle kamu görevlileri her zaman işyerimize gelsin, yolu gözlenen devamlı istenen bir birim haline gelelim diye biz bu tatlı görüşmeyi başlatmış oluyoruz&[#]8221; dedi

Editör: Pusula Gazetesi