Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Yardımcısı Seyit Tümtürk, Dr. Nurettin Hatunoğlu ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ı makamında ziyaret etti.
Vali Ayyıldız&[#]8217;a Gökbayrak Dergisi&[#]8217;ni hediye eden Tümtürk, &[#]8220;Biz nezaket ziyaretinde bulunduk. Zonguldak&[#]8217;a ilk defa geliyoruz. ZKÜ&[#]8217;de konferansa davet edildik. Valimize nazik kabulleri için teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise &[#]8220;Arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Ziyaretleri için. Dolayısıyla bizlerin üzerine Zonguldaklıların üzerine ne düşüyorsa yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i makamında ziyaret eden heyet, Doğu Türkistan hakkında bilgiler verdi. Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tümtürk, &[#]8220;Doğu Türkistan meselesi Türk Dünyasının en problemli bölgesidir. Oradaki kardeşlerimiz Çin Kominist yönetiminin Doğu Türkistan işgali ile birlikte çok ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Doğu Türkistan&[#]8217;ı Zonguldaklı kardeşlerimize hatırlatmak üzere buraya geldik. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise &[#]8220;Gerçekten böyle kardeş, dost ve Türkçeyi çok düzgün kullanan insanları görmekten mutluluk duyuyorum. Özellikle Doğu Türkistan&[#]8217;ın konumunu kısa ve özetle çok iyi ifade ettiniz. Yurtta sulh, cihanda sulh lafını keşke diğer ülkelerdeki insanlarda kabul etseler. Ne olursa olsun barış içinde yasalar. Siyasal olarak düşündüklerinde farklı şeyler olmaktadır ama bir toplumun başka bir toplumu asimile etmesi hiçbir ülkeye, hiçbir insana, hiçbir lisana yakışmıyor. Dil çok önemlidir, dili kaybeden toplum kendini de kaybetmektedir. Dilinize ve gelenek göreneklerinize sahip çıkın&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi