Zonguldak&[#]8217;ta yıllardır devam eden beklentilere karşın sorunların çözümü konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan&[#]8217;ı Zonguldak&[#]8217;a davet ettiklerini söyledi. Bakan Çağlayan&[#]8217;ın önümüzdeki birkaç hafta içinde Zonguldak&[#]8217;a geleceğini belirten Coşkun, esnaf sorunlarının yanı sıra Filyos Projesi konusunda bakana iletecekleri talepler hakkında bilgi verdi.


Yapılacak gezinin içeriği ve talepler hakkında bilgi veren Coşkun; &[#]8220;Ticaret Bakanımızın Bartın&[#]8217;da düzenlediği ticaret toplantısına bizde Zonguldak&[#]8217;tan katıldık. Sayın Bakanımızı esnafın sorununu dinlemek için Zonguldak&[#]8217;a davet ettik. Bakanımız en kısa zamanda Zonguldak&[#]8217;a geleceğini söyledi. Netleşmedi ama büyük bir ihtimalle önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız Zonguldak&[#]8217;a gelecek. Konu hakkında Sayın Valimizi bilgi vereceğim. Bakanımız Türkiye&[#]8217;de 81 ili dolaşarak icraat toplantıları yapıyor. Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Odası ve Valiliklerle birlikte 3 yetkili ağızdan Ticaret Bakanlığını ilgilendiren konularda sıkıntıları çözüme kavuşturuyor. Sayın Bakanımız Zonguldak&[#]8217;a geldiğinde ticaretle ilgili sıkıntıların yüzde 90&[#]8217;ını çözeceğinden eminiz. Sayın Bakanımızın içimizden çıkan biri olarak bakış açısı ve yaklaşımı çok önemli. Sayın Bakanımız büyük bir ihtimalle Zonguldak&[#]8217;ta da Türkiye genelindeki sorunları çözdüğü gibi buradaki sorunu da çözecektir. Kent sorunları olarak Sayın Bakanımızdan 5362 sayılı yasadan kaynaklanan sıkıntılarımızı ileteceğiz. Karaelmas Sanayi Sitemizin ufak tefek sıkıntıları var. Türkiye genelinde Esnaf Kefalet Kooparatifleri aracılığı ile kullanılan kredilerdeki takip oranlarının yüksek olması nedeniyle yaşanan sorunları ileteceğiz. Takip oranlarının yukarıya çıkartılarak kooperatiflerin açılması konusunda destek isteyeceğiz. Filyos projesi her seçim gündeme geliyor. Önümüzde de seçim var ama biz Sayın Bakanımızdan Filyos Projesi için somut deliller isteyeceğiz. Özellikle Başbakanlık Yatırım Ajansına müracaat eden yatırımcı arkadaşlarımıza parsellerin teslimi konusunda isteklerimiz olacağız. Kendilerine bu yerlerin biran önce yatırım yapacak olan arkadaşlarımıza verilmesi için baskıda bulunacağız&[#]8221; dedi.


Mithatpaşa Tüneli konusunda teşekkür


Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin yanı sıra Zonguldak sorunlarını gündeme taşıyan gazeteler ile yazı ve yorumlarında sorunların çözümüne katkıda bulunan tüm gazetecilere teşekkür ettiğini belirten Coşkun; &[#]8220;Basına önemli görevler düşüyor. Gazeteci arkadaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bazı sorunlar çözümlenecekse onların fikir ve yorumlarıyla çözümlenecek.


Mithatpaşa tünelinin gündem getirilmesini ve hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu tünelle yapıldığında Zonguldak trafiği rahatlayacaktır. Asma ve Mithatpaşa tünellerine Zonguldak&[#]8217;ın ihtiyacı var. Eskiden tünellerin kazma kürekle yapıldığını düşündüğümüzde, şimdiki teknolojiyle bunun sıkıntıların olmaması gerekiyor. Zonguldak&[#]8217;ta madencilere kazma kürek verilse bu tüneller yine açılır. Bu sorunun son zamanlarda basında sıkça yer aldığını görüyoruz. Bu tünelin hayata geçtiği günleri görmek istiyoruz&[#]8221; dedi.



Editör: Pusula Gazetesi