Devrek Şehir stadında Devrek Belediyespor-Erdemirspor arasında oynanan karşılaşmanın 89. dakikasında, 5 yaşındaki Almira Adakoğlu isimli bir kız çocuğu, açık kalan kapıdan girerek, sahaya doğru koştu. Almira´nın karşılaşmanın oynandığı sırada orta sahaya koşması nedeniyle müsabaka, maçın hakemi Metin Doğan tarafından bir süre durduruldu Sahaya giren çocuğu gören maçın hakemi Metin Doğan, maçı durdurdu. Sahaya girmesi ile taraftarları da güldüren Almira, top toplayıcı bir başka çocuk tarafından
yakalanarak saha kenarında bekleyen Babaannesi Vildan Adakoğlu´na teslim edildi. Almira, babaannesi ile birlikte stadın dışına çıktı. Çocuğur dışarı çıkarılmasının ardından maça devam edildi. Maç bitiminde babaanne Vildan Adakoğlu, "O anda ben çocuğumu zapt edemedim. Davulcuların arkasından gitti. Kapılar açıkmış. Hemen sahaya girdi. Arkasından koştum ama ben giremedim" dedi.
Küçük Almira ise top oynayan ağabeylerinin yanına gittiğini ifade etti. Taraftarların arasında bulunan davul zurna ekibi de müsabakada renkli görüntülere sahne oldu. Top toplayıcı bir çocuk, davul ve zurna ile çalınan havalarda zaman zaman oynaması dikkat çekti. Lider Devrek Belediyespor, maçı 5-1 kazanarak, ikinciyle arasındaki 4 puanlık farkı korumasını bildi. Maç sonunda Devrek Belediyesporlu futbolcular davul ve zurna ekibi ile birlikte oynayarak, liderliğin devam etmesini kutladı.
Editör: Pusula Gazetesi