CHP&[#]8217;nin tutuklu Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Erkan Haberal Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede, delege seçimleri, ilçe ve İl Başkanlığı seçimi sürecinde müdahil olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Milletvekilliği seçimleri sürecinde yaptıkları çalışmanın ötesinde örgütlere müdahale gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Haberal, Milletvekili seçilen Mehmet Haberal&[#]8217;ın biran önce serbest bırakılarak Zonguldaklılarla kucaklaşmasını temenni ettiklerini söyledi.

Zonguldak&[#]8217;ta siyaset yapma döneminin kendisi için bittiğini belirten Erkan Haberal, iddia edildiği gibi delege seçimleri sürecinde kimseyle temasa geçmediğini hiç kimse için devreye girmediğini söyledi.

Milletvekilliği seçimleri döneminde Zonguldak&[#]8217;taki seçim çalışmaları süreci sonunda ortaya çıkan tablodan dolayı Zonguldak&[#]8217;a minnettar olduğunu belirten Haberal özetle şunları söyledi; &[#]8220;Benim için Zonguldak&[#]8217;ta siyaset yapma dönemi bitmiştir. Bundan sonrası Sayın Mehmet Haberal&[#]8217;a kalıyor. O durum beni aşar. Ben siyaset yapacaksam Ankara&[#]8217;da yaparım. CHP&[#]8217;deki yapılanma içinde herkes bir şeyler söyler. Kozlu&[#]8217;daki delege seçimleri sürecinde adımızın geçtiğiniz öğrendik. Delege seçimlerinde bir kişi için bile kimseyi aradıysam, bir kişiye tek bir şey söylediysem çıksın Erkan Haberal bunu dedi desin.&[#]8221;

OSMAN HABERAL&[#]8217;I NEDEN

DELEGE YAPTIKLARINI SORDUM

Erkan Haberal, amcası olan Osman Haberal&[#]8217;ın delege olarak yazılmış olmasının, CHP&[#]8217;deki seçime Haberal Ailesi olarak her yönüyle müdahale edildiği ve beklentiler olduğu izlenimi yaratılmasının doğru olmadığını belirterek; &[#]8220;Bunun arkasında parti içinde sorunlar, kısır çekişmeler olduğunu zannediyorum. Bu olay bana geldi. Delege seçimleri sonrası Tarık Coşkun&[#]8217;u aradım. Osman Haberal&[#]8217;ın CHP&[#]8217;nin eski CHP üyesi olduğu için yeniden delege yaptıklarını söylediler&[#]8221; dedi.

EROL MEKİK BANA BİR ŞEY DEMEDİ

Erol Mekik&[#]8217;in de delege yapılmayan isimler arasında olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Erkan Haberal; &[#]8220;Erol Mekik bana böyle bir şeyden bahsetmiş olsaydı söylerdim. Ama ne Erol Mekik geldi bir şey söyledi ne de ben kimseyi aradım. Erol Mekik, babamın olayının ardından kendisini 3-4 defa cezaevinde ziyaret etti. Yakın ilgisini hiç eksik etmedi. Bana gelseydi veya sorsalardı o nedenle söylerdim. Delege seçimleri olmuş bitmiş. Benim ondan sonra haberim oldu. &[#]8221; dedi.

EROL SARIAL&[#]8217;LA İLGİLİ BİR BİLDİKLERİ VARDIR

Erkan Haberal; &[#]8220;Erol Sarıal Milletvekili adayı olarak listenin 4. sırasında olmasına karşın sizinle birlikte en çok çalışan isimlerdendi. Onun da delege yapılmaması normal mi?&[#]8221; şeklindeki soruya karşın; &[#]8220;Doğrudur. Erol Sarıal çok çalıştı. Biz de her zaman kendisine teşekkür borçluyuz. Ancak seçimler sonrası farklı şeyler duymaya başladık. Duyduğum bası şeyler oldu. Kendisine sordum. Ağzından kaçtığını söyledi. Sonuçta benim ilişkim orada bitti. Ancak delege yapılıp yapılmamasıyla ilgili bir müdahalem söz konusu olmadı. Çıkarılan listelerden birinde yer almış. Her iki listede olamayacağına göre seçilememiş olması normal. Olayın bu boyutu partilileri ilgilendiriyor. Benim olayımla alakası yok&[#]8221;.

ERKAN BEY NİYE KONUŞUYOR DİYENLER SEÇİMDE NEREDEYDİ

Erkan Haberal; &[#]8220;CHP&[#]8217;deki seçim sürecine müdahale ettiğiniz düşüncesi yaygın. Parti içinde de bu konuşuluyor; &[#]8220;şeklindeki hatırlatma üzerine; &[#]8220;Erkan Bey niye konuşuyor diyenler seçimde neredeydi? Bunları konuşanlar en fazla onlardır.&[#]8221; diye yanıtladı.

Haberal; &[#]8220;Benim adıma, Mehmet Haberal adına kimseye şuna oy ver demedim Kim delege oldu, kim delege olmadı bilmiyorum. Onu delegeleri yapanlara sormak lazım. Kimseyi tanımam. Tanıdıklarım seçim döneminde birlikte çalıştıklarım. Onların dışında kimseyi tanımam etmem. Erkan Haberal beni aradı, beni arattırdı, oy kullanmam karşılığı para aldım diyen bir kişi varsa çıksın söylesin&[#]8221; dedi.

TARIK COŞKUN&[#]8217;UN ARKASINDAYIM

Erkan Haberal; &[#]8220;Müdahale etmediğinizi söylüyorsunuz. Peki kimden yanasınız?&[#]8221; şeklindeki soruya da içtenlikle yanıt vererek; &[#]8220;Manevi olarak Tarık Coşkun&[#]8217;un arkasındayım. Kim bana yol arkadaşlığı yapmışsa ondan yanayım. Seçim akşamı kim saat altıda partiyi bırakıp gidenler kusura bakmasın. Kim saat altıda partiyi bırakıp gitmediyse onunla beraberim. Delege seçimleri sürecinde benden hiçbir şey istemedi Tarık&[#]8221; dedi.

KİMSE BİZİM ADIMIZA HAREKET ETMESİN

Erkan Haberal, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Orhan Yücel&[#]8217;in delege seçimleri sürecinde Haberal&[#]8217;lar adına devreye girmesinin söz konusu olamayacağını belirterek; &[#]8220;Orhan Yücel&[#]8217;i hepimiz tanıyoruz. Kimin dediğini yapmış veya kimin dediğini yapmamış?&[#]8221; diye konuştu.

Zonguldak&[#]8217;ta siyaset döneminin kendisi için kapandığını yineleyen Erkan Haberal, seçim döneminde çalışanla çalışmayanı ayırmak gerektiğini belirterek, kendileriyle ilgili her söylenen itibar edilmemesini istedi.

Editör: Pusula Gazetesi