Asıl arzusunun Göztepe mevkisine bu heykeli yaptırmak olduğunu fakar yer bulamadıklarını ifade eden Başkan Posbıyık: &[#]8220;Sayın Kaymakamımız &[#]8216;Göztepe&[#]8217;yi hallettik&[#]8217; diyor ama Göztepe&[#]8217;nin tepe bölgesi ve alt tarafı 25 bin metrekare yer davalı, Hazine&[#]8217;ye dava açmışlar. Vatandaşların davası var. Davalı yere bir şey yapamıyorsunuz. En büyük arzum oraya dünyanın en büyük Atatürk heykelini yapmak. Bir de teleferikle aşağıya inmek. Ama orada mülkiyet davası var ve yer bulamıyorum. Yer arıyorum. Bir tepe noktası bulmamız gerekiyor.

Aynı Brezilya&[#]8217;da gördüğüm İsa heykeli gibi, 8 metre kaide, 20 metre de heykel olacak. Orada dünyanın en büyük İsa heykelini gördüm. Biz de dünyanın en büyük Atatürk heykeline hemen yarın sabah başlayabiliriz. Ama tüm mesele yer sorunu. Yeri ayarlamaya çalışıyoruz. Yeri bulduğum an hemen ihale hareketlerine girişeceğiz.&[#]8221;

Askeriyenin de bulunduğu Kaletepe Mevkii&[#]8217;ndeki bir başka yer seçeneğini de ele aldıklarını ifade eden Posbıyık, &[#]8220;Ancak orası da SİT alanı. Arkadaşlar araştırmalarını sürdürüyorlar ama henüz bir neticeye varamadık.&[#]8221; dedi.

Heykelin havadan da net bir şekilde görülebilecek bir alana konuşlandırılmasının önemine işaret eden Posbıyık, &[#]8220;Brezilya&[#]8217;da, Rio De Janeiro&[#]8217;daki heykelin nasıl tatbik edildiğini ve turistlerin bu heykele nasıl ilgi gösterdiklerini gördüm. Aynı zamanda oradaki heykelin bulunduğu bölgeye de teleferikle çıkılıyor. Aynısını burada yapabilelim diye uğraşıyorum.&[#]8221; şeklinde konuştu.

Brezilya gezisinden getirdiği bazı özel taşların niteliklerinin incelendiğini dile getiren Posbıyık, şunları kaydetti: &[#]8220;Brezilya&[#]8217;dan özel taşlar getirdim. Şimdi onu tespit etmeye çalışıyorlar. Çıraklığımda yaptığım kilit parkeler özelliğini yitirmeye başladı. Yürüyüş yoluna Copacabana Plajı&[#]8217;nın yanındaki silueti yapacak bir yürüyüş yolu yapmak istiyorum. Oradaki taşlardan örnekler aldım. Gördüklerimi buraya aktarmaya çalışacağım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi