Kozlu Belediyesi tarafından yeni belediye sarayı önünde yapılması planlanan tören alanı için çalışmalar start aldı. Alana yapımı planlanan ölen madencilerin isimlerinin yer aldığı anıtın yapım çalışmaları sürerken, hemen karşısına kurulması planlanan Atatürk büstü tamamlanarak yerleştirildi. Atatürk büstü işçiler tarafından titizlikle boyanırken, alandaki çevre düzenlemesi çalışmalarına da hız verildi.
Kozlu Belediyesi yeni terminal alanında önceden kurulu bulunan ve bir süre önce sökülerek bakıma alınan Madenci Anıtı, tekrar eski yerine dikildi. Elinde kazması ile kömür çıkaran maden işçisini simgeleyen anıt, rüzgar, yağmur gibi doğal sebeplerden tahrip olan heykel, gerekli yama ve kaynakları yapılmasının ardından yeniden yerine dikildi. Heykelin henüz boyanmamış olması ve yapılan yamaların belli olması da ilginç görüntülere sebep oldu.
Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise, belediye tören alanı ile madenci heykelinin 3 Mart 2012 tarihine yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Yılmaz, grizuda ölen madencileri anma törenini yeni alanda yapmak istediklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi