Göçüğün meydana geldiği maden ocağında mahsur kalan işçilere ilk müdahaleyi çalışma arkadaşları yaptı.








Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda Adem Altıparmak ve Murat Katırcı yaşamını yitirirken Usta Bayramgümüştaş ve Savaş Satıcı yaralı olarak kurtarıldı.


Göçükte yaşamını yitiren ve kurtulan işçilerin bedensel ve sağlık testlerinden geçtikten sonra kura ile çalışma hakkı kazanan ve 1 Ocak itibariyle iş başı yapan işçiler olduğu öğrenildi. Ara vardiyasında çalışmak için eksi 260 koduna inen Savaş Satıcı, Bayram Gümüştaş, Murat Katırcı (29) ve Adem Altıparmak (30) gaz degaji diye tabir edilen gaz parlaması sonucu göçük altında kaldı. Göçük altından çıkarılan Savaş Satıcı ve Bayram Gümüştaş Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne yaralı olarak getirildi.






İki madencinin tedavileri sürerken, hayatını kaybeden Adem Altıparmak ve Murat Katırcı hastanenin morguna sevk edildi.
Yaralı madencilerden Bayram Gümüştaş´ın 2002 yılında işe başladığı, Savaş Satıcı´nın ise 2006 yılındaki alımda yedek olarak işe başladığı öğrenildi. Hayatını kaybeden iki madencinin de Karabüklü olduğu öğrenilirken 2009 yılında işe alınan 3 bin madenci arasından TTK´yı kazandıkları belirtildi.
Yaralanan ve hayatını kaybeden madenciler Atatürk Devlet Hastanesi´ne getirildikten sonra iş arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: Pusula Gazetesi