Çaycuma 2 No´lu Aile Sağlığı Merkezi´nde Aile Hekimi olarak görev yaptıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Bilal Cin dün görevine başladı.

2010 yılında Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak´ta yılın doktoru seçilen Dr. Bilal Cin, bu zamana kadar hiçbir görev kaçmadığını belirterek, yılın doktoru olarak seçilmesinin il sağlık müdürü olmasında etkili olduğunu söyledi.

Zonguldak&[#]8217;ta sağlık alanında yapılan tüm projelerin takipçisi olacaklarını ve en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını belirten İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

&[#]8220;Göreve her zaman hazırız ama aile hekimliğinde çalışırken böyle bir görev beklemiyordum. Hekimliğim dönemimde başarı ödülü almamın bunda etkisi oldu mu bilemiyorum. Belki olmuştur. Çünkü biz hekim olarak her zaman, her yerde görevden kaçmadan çalıştık. Ama ben etkili olmuştur diye düşünüyorum. Çünkü hem sağlık ocağında çalışıyordum hemde görev verildiğinde hastane acillerinde çalışıyordum. Kırsallarda da görev yaptım.

Önceliğimiz ve bizimde daha öncesinden bu yana takip ettiğimiz kampus hastane olayı var ve bunun takipçisi olacağız. Daha iyi hizmetlerin bir kurum altında verilmesi için uğraşıcağız. Ondan sonra inşallah halkımıza özellikle acil hizmetler açıcından nasıl faydalı olabiliriz ve nasıl daha hızlı vakalara gidebiliriz bunlara bakacağız.

Sağlık alanında daha iyi hizmet verebilmek için hep birlikte çalışacağız.&[#]8221;

HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Doktor Bilal Cin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi´nden 2006 yılında mezun oldu. İlk olarak Zonguldak merkeze bağlı Türkali Köyü&[#]8217;nde Sağlık Ocağı´nda göreve başladı. Burada yapmış olduğu görev süresi içersinde köy halkını bilinçlendirmek amacıyla kanserden korunma yolları, beslenme, hijyen ve halk sağlığı konularında köy halkına ve özellikle de okullarda gönüllü olarak bir çok eğitimler verdi. Bununla birlikte sağlık ocağındaki görevinin yanı sıra Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servislerinde nöbet görevlerinde bulunan Cin, 14 Mart 2010 yılında Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak´ta yılın doktoru seçildi. Bilal Cin, 1.5 yıldır Çaycuma 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi´nde Aile Hekimi olarak görev yapıyordu.

Editör: Pusula Gazetesi