Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan bir süredir kriz üzerine kriz yaşanan Gelik- Karadon işletmelerinde inceleme yapmak üzere maden ocağına indi.
Kurulan yeni lavuardan yaşanan kısmi sorunlar nedeniyle üretim dengesinin bozulmasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası´nın hedefi olan Genel Müdür İnan bu sabah saatlerinde ocağa indiği Karadon İşletmesinde incelemelerini sürdürüyor.
GMİS, Lavuar´da yaşanan sorun nedeniyle kömür nakil yolları ve vagonlar sürekli dolu kaldığı için, üretimin aksadığını üretilse bile naklinin mümkün olmadığını belirterek sert şekilde tepki göstermişti.
Şu saatlerde incelemelerini sürdüren İnan´a Karadon Müessese Müdürlüğü´nden geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan İsmail Güner´in eşlik etmemesi dikkat çekti.
İnan´a Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Şimşek eşlik ediyor.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Eski Genel Başkan yardımcılarından Rahmi Yaman´ın annesinin cenazesine katılmak için Kandilli´de bulunuyor.
Karadon ve Gelik´te yaşananları en çok eleştiren isim olan Genel Merkez Yöneticisi Muharrem Sarıçam´ın ise gurbetçilerin gecesine katılmak için Almanya´da olduğu öğrenildi.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan´ın Genel Maden İşçileri Sendikası´nın Genel Merkez ve şube yöneticilerine haber vermemesi tepki çekti.
Editör: Pusula Gazetesi