MHP Kdz. Ereğli ilçe kongresinde başkanlığa aday olan Talat Şeker, bir basın toplantısı düzenleyerek 19 Şubatta yapılacak olan 10. olağan genel kurulunun ertelenmesini değerlendirdi. Lal kafede düzenlenen toplantıya, MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan adayı Talat Şeker, ilçede son on yılda görev alan Ülkü Ocakları başkanları, bazı ilçe delegeleri ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan adayı Talat Şeker, Milliyetçi Hareket davasına hizmetten, üç hilali, zirvede dalgalandırmaktan, Genel Başkan Devlet Bahçeli&[#]8217;nin izinde, Türk milliyetçiliği yolunda harcamaktan başka hiçbir gayelerinin olmadığını belirterek, &[#]8220;10 yıldır Kdz. Ereğli&[#]8217;de, Milliyetçi Hareket Partisi&[#]8217;nin (MHP) korlaştırılan ateşini yeniden tutuşturmak için çıktığımız bu yolda, yani tüm camiamızın desteğiyle aday olduğum bugün yapılacağı ilan edilen MHP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatının 10. olağan kongresi mevcut ilçe teşkilatının dün akşam aldığı ani kararla ertelenmiştir. Yüksek Seçim Kurulu&[#]8217;ndan aldığımız bilgiye göre ertelenme hava muhalefeti sebebiyledir. Doğrudur, bu aylarda kış mevsimi sert yüzünü göstermiş, olumsuz hava koşulları yaşanmaya devam etmektedir. Bize göre ertelenme sebebi hava muhalefeti değil, muhalif harekettir. Mevcut ilçe teşkilatının bunu zaman kazanmak için yaptığını bizler biliyoruz. Bu kongre 15 gün değil, 15 ay ertelense de bu erdemli yürüyüşümüz sonuna kadar devam edecektir. Çünkü bu erdemli yürüyüşün temelinde, ülkü ocakları ruhu ve bozkurt duruşunun sergilenmesi vardır&[#]8221; dedi.
MHP camiasına da seslenen Şeker, &[#]8220; Buradan MHP Kdz. Ereğli camiasına bütün Samimiyetimle söylüyorum, bizim kimseyle kavgamız, alıp veremediğimiz ve paylaşamadığımız hiçbir konu ve sorunumuz yoktur. Gönlümüzde, davamıza hizmetten başka bir düşünce, üç hilalli kutlu bayrağı, zirvelerde dalgalandırmaktan, liderimiz Devlet Bahçeli&[#]8217;nin emrinde ve izinde, Türk milliyetçiliği yolunda harcamaktan başka hiçbir gayemiz yoktur. Unutulmamalıdır ki, MHP kongrelerinde kaybeden taraf olmaz, kim kazanırsa kazansın, kaybeden taraf kazanan tarafın emrinde, davasına, teşkilatına ve partisine bağlılığına devam eder. Çünkü bu bir hizmet, bu bir bayrak yarışıdır. Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede yaşanacağı, dostluk ve kardeşliğin hakim olacağı MHP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatının 10. olağan kongresine kadar adaylığımıza ve yolumuza devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi