Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, 11 yaşında simit satarak iş hayatına atılan Mehmet Ergin, açtığı simit fırını ve pastane ardından fabrika kurarak 100 kişiye istihdam sağladı.

Çocuk yaşta iş hayatına atılan ilköğretim okulu mezunu Ergin´in, askerliğin ardından kurduğu 10 metrekarelik simitçi fırınından kazandığı parayla açtığı pastane, ilçenin "marka" iş yerlerinden birisi haline geldi.

Daha sonra açtığı iki pastaneyle işlerini büyüten Ergin, 2008´de Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi´nde 4 bin metrekare alanda duş kabini ve küvet üretimi yapan fabrika kurarak, Türkiye´nin farklı bölgelerine satışa başladı.

İş adamı Mehmet Ergin (48), yaptığı açıklamada, fabrikasındaki ürünlerin kısa zamanda Türkiye´nin aranan markası olduğunu, yurt dışına ihracat yapmak için görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Askere gidene kadar sepetiyle simit satışı yaptığını anlatan Ergin, şunları kaydetti:

"Askerlikten sonra küçük bir fırın açarak iş hayatına atıldım. 1985´de pastane kurdum. Sektörde yakaladığım başarının ardından 2008´de fabrika sahibi oldum. Kolumda simit sepetiyle satış yaparken kurduğum hayalleri gerçeğe dönüştürdüm. Fabrikamda şu anda 100 kişi çalışıyor. Her geçen gün sektörde büyüyoruz. Hedefimiz yurt dışı pazarlarına açılmak. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Cezayir´de bir fuara katılacağız. Burada önemli bağlantılar kuracağımıza inanıyorum."

Ergin, başarısının sırrının "çok ve akıllı çalışmak" olduğunu ifade ederek, "11 yaşımda kolumda simit satarken kazandığım paramı devamlı biriktirdim. Çünkü hedefime ulaşmak için başka çözüm yolu yoktu. İlk hayalim pastaneydi. Hayalimi gerçekleştirdim. Pastane zincirlerinin ardından bir arkadaşımın tavsiyesiyle de duş kabini ve küvet fabrikasını kurdum" dedi.

Şu anda 3 pastanesinin çocukları tarafından işletildiğini, kendisinin sadece fabrikayı yönettiğini belirten Ergin, insanların önüne çıkan fırsatları değerlendirmesi durumda her işi başarabileceklerini kaydetti

Editör: Pusula Gazetesi