Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve SETA Vakfının birlikte &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması ve Kalite Güvence Sistemi Çalıştayı&[#]8221; düzenlenecek.

Çalıştaya YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, YÖK Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, SETA Vakfı Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, SETA Vakfı Eğitim Direktörü Dr. Bekir S. Gür ve otuz Rektör katılacak. Dedeman Otel Karaelmas Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilecek çalıştayda yurt çapında kırk üniversite rektör ve rektör yardımcısı düzeyinde temsil edilecek. Yükseköğretimin geleceğinin tartışılacağı toplantıya Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de katılacak.

Açılış konuşmalarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve SETA Vakfı Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan yapacak. Üç oturum şeklinde düzenlenecek çalıştayın ilk iki oturumunda rektörler, YÖK ve SETA Vakfı temsilcileri Türkiye&[#]8217;de yükseköğretimin yapılandırılmasını ve kalite güvence sistemi hakkında görüşlerini katılımcılara sunacaklar. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet&[#]8217;in moderatörlüğünü yapacağı son oturumda ise genel bir tartışma gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi