Zonguldak´ta etkili olan kar yağışı yaşamı yine olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle kent içinde ve şehirlerarası yollarda ulaşım aksadı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Şehir merkezinde de etkili olan kar nedeniyle ulaşım aksadı. Birçok kişi kar yağışı nedeniyle işe giderken toplu taşıma araçlarını tercih etti. Bazıları ise sabah yoğun kar yağışı altında işyerlerine ulaşmaya çalıştı.

Kar yağışı Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ankara karayollarında da ulaşımı aksattı. Trafik ekipleri her iki yönde de TIR´ların geçişine izin vermedi.

İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, dün mesai bitimine kadar 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer ayrıca yoğun kar yaşının devam etmesiyle birlikte merkeze bağlı köy yollarındaki ulaşım sorununun artacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının yarın da (bugün) etkisini sürdüreceği, Pazar günü ise, Gece ve sabah saatlerinde sıcaklığın düşmesinden dolayı buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNGÖR: TÜM KURUMLARI UYARDIK

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, dün sabah itibariyle bütün kurumlara uyarıda bulunduklarını belirterek, &[#]8220;Biz kendi ekiplerimizi topladık, merkez ve bölgelerdeki kurumları da arayarak kurtarma ekiplerini hazırda bulundurmaları gerektiğini söyledik. Pazar günü don olması bekleniyor. O nedenle kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Kaymakamlıklarla da irtibata geçtik. Köy yollarında sıkıntılar var ama il özel idaresi bu konuda çalışmalarını hızla sürdürüyor. Şuan itibariyle de 14 köy yolu ulaşıma kapalı&[#]8221; diye konuştu.

DEV DALGALAR OLUŞTU

Karla birlikte etkili olan rüzgar, denizde binaların boyunu aşan dev dalgalar oluşturdu.

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte deniz kenarlarında rüzgar da etkisini gösterdi. Denizde sabah saatlerinde saatteki hızı 17 kilometreye ulaşan rüzgar, dev dalgalar oluşturdu. Limanda dalga kıranlara çarpan dalgaların yüksekliği binaların boyunu geçti. Bazı vatandaşlar tehlikeye aldırmadan liman arkasında ki dalgalara yaklaşması dikkat çekti. Dalgalar liman dalga kıranları aşıp liman içerisine kadar girdi. Denizde bulunan bir gemi römorklarla limana giriş yaparken açıkta bekleyen başka bir gemi dalgalar arasında ilerlemeye çalıştığı görüldü.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Zonguldak Limanında bekleyen balıkçılar denize açılamadı.

Editör: Pusula Gazetesi