Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz ve yönetimi, Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turhan Demirtaş ile birlikte Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk&[#]8217;ü ziyaret ederek, Zonguldak sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Çevre Derneği Başkanı Gürbüz, kentsel dönüşüm, Lavuar alanı, Filyos Projesi, Çatanalzı Termik Santralleri gibi bir çok konuda şikayetleri dile getirdi.

Gürbüz konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Biz kentsel dönüşüm konusunda sizden çok ciddi gelişimler bekliyoruz. Gerçekten kentsel dönüşüme çok büyük ihtiyacımız var. Çünkü burada hep birlikte yaşıyoruz. Bu kentsel dönüşümde Lavuar Alanı Projesi de çok önemli. Kömür boşaltılmasıyla ilgili çok büyük sıkıntı. Bunun yanında Çatalağzı çok büyük bir sorun. Çok büyük olumsuzluklar yaşıyoruz. Filyos&[#]8217;un sanayi bölgesi olarak değerlendirilmesini de istemiyoruz. Çok güzel bir sahili var ve turizme açılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Sanayi bölgesi olursa gerçekten yazık olur.&[#]8221;

Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk ise, bahsedilen tüm bu sorunlarla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve Zonguldak&[#]8217;ta köklü değişiklikler için çalışacaklarını söyledi.

Öztürk, konuşmasında; &[#]8220;İnşallah elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bakanlığımız kentsel dönüşüm projesine ağırlık ve önem veriyor. Bu doğrulta da bir çalışma yapılacak. Vali Beyin koordinatörlüğünde bizimde müdürlüğümüzün başkanlığında bir kentsel dönüşüm komisyonu oluşturuldu. Yakın tarihte ilk toplantımızı yapacağız. Bu toplantıdan sonra çalışmalar hız verilecek. Lavuar alanı da Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarından bir tanesi. Belediyemizin o konuda bir çalışması oldu ve bu çalışma devam ediyor. Uygulanması tabiî ki bizimde arzumuz. Limandaki kömür yığınının bizi de rahatsız ettiğini ifade edebilirim. Özellikle yaz aylarında rüzgarla beraber kente yayıldığını bizde görüyoruz. Bu yönde girişimlerimiz oldu. En azından depolanırken sulandırılması ve tozun azaltılmasını ifade ettik. Denetimlerimiz ve girişimlerimizde devam ediyor. İnşallah Filyos Projesi tamamlandığında o tür sıkıntılardan tamamen kurtulacağız. Çatalağzı bölgesinde de bir kentsel dönüşüm projesi uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Sanayi alanları ile yaşam alanlarını ayırmak gerekiyor ve bu konuda da bir çalışma yapacağız. Zonguldak&[#]8217;ta köklü değişiklikler olması için çalışacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi