Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) maden işçisi olarak çalışırken üniversiteyi bitirerek maden mühendisi olan 55 yaşındaki İsmail Güner, 8 yıllık müessese müdürlüğü görevinin ardından genel müdür yardımcılığına atandı.

Babası Mümin Güner de TTK Merkez Atölyesi´nden emekli olan 2 çocuk babası İsmail Güner, Mehmet Çelikel Lisesi´nden mezun olduktan sonra 1979´da TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü´nde maden işçisi olarak işe başladı. Güner, maden ocağında çalışırken, o yıllarda Hacettepe Üniversitesi bünyesinde olan Mimarlık Mühendislik Akademesi´nde Üniversite eğitimini sürdürdü. 1983´te mezun olan Güner, 1984´te aynı kuruma bağlı Karadon Müessese Müdürlüğü´nde maden mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Sırasıyla İş Güvenliği Başmühendisliği, Etüt Başmühendisliği ve Üretim Başmühendisliği görevlerinde bulunan Güner, 1996´da müessese müdür yardımcısı oldu. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Güner, 2004´te ise müessese müdürlüğüne terfi etti. Güner, 8 yıl sürdürdüğü bu görevin ardından, emekliye ayrılan Çetin Onur´un yerine TTK Genel Müdür Yardımcılığı´na atandı. Atama kararı Resmi Gazete´de yayımlanan Güner, 6 Şubat´ta görevine başladı.

17 Mayıs 2010´da Karadon Müessese Müdürlüğü´ne ait maden ocağında 30 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasıyla ilgili devam eden davada yargılanan sanıklar arasında yer alan İsmail Güner, yeni görevinde sorumluluğunun daha da arttığını söyledi. Güner, "Bu kurumun her kademesinde görev yaptım. Maden işçiliğinden genel müdür yardımcılığına kadar yükseldim. İnşallah bu görevimi de layıkıyla yapacağım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi