Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Şube Müdürleri, Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğretmenleriyle bir araya geldiler.

Yarıyıl tatili sonrasında eğitimin başladığı okulda yaptığı incelemelerden memnun kalan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, eğitim kurumlarının öğrencilerin başarısındaki faktörünü hatırlatarak; &[#]8220;Uzun yıllar sınıf öğretmenliği yaptım. En ücra köşelerde öğretmenlik yaptım. O nedenle sıkıntıları biliyorum. O nedenle hepinize Allah kolaylık versin. Ama çok güzel şeyler olacak&[#]8221; dedi.

Okulun yapımında baştan beri yakından ilgilenen isimlerden olan Eğitim Araçları ve Donatım Bölümü Şube Müdürü Kadri Arslan ise şunları söyledi;

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın şuanda en mükemmel binasında ve ortamındasınız. Bizde bunun karşılığını bekliyoruz. Elimizden geldiğince her eksiği karşılamaya çalıştık. Ne varsa elinize verdik. Borç harçla yaptık ve hala borç ödüyoruz. Eski okuldan hiçbir şey istemedik. Yeni olsun istedik. Sayın Başkanımız da buranın yapımında en mükemmeli istedi. O nedenle eski bir şey koymayalım dedik. Buna rağmen eksikleriniz olursa yinede karşılamaya çalışırız&[#]8221;.

İnceleme gezisine katılan Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş, Amelebirliğinin böyle bir eser kazandırmış olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek; &[#]8220;Eyüp Alabaş:

Maden işçisinin alın teriyle böyle bir tesisi eğitim camiasına kazandırdıkları için Amelebirliği Başkanımıza teşekkür ediyorum. Eğitime harcanan emek, para onun karşılığını aldığınızdaki haz hiçbir şeyle ölçülmez. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bizlerde geçmişte bu tür etkinliklerde katkısı olan bir kuruluş. Ama son dönemdeki imkanlarımız TTK&[#]8217;nın küçülmesinden dolayı son zamanlarda her ne kadar geri kalmış olsa da amelebirliği&[#]8217;nin böyle bir şey gerçekleştirmesi tüm maden işçilerine gurur veriyor. Zonguldak&[#]8217;ta böyle bir tesis yok. İnşallah hem ilimize hemde eğitim camiamıza hayırlı olur&[#]8221; dedi.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILI OLMAKTAN

BAŞKA ALTERNATİFİ YOK

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek&[#]8217;e okulu gezdiren ve bilgiler veren Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ise Karaman İlköğretim Okulu öğrencilerinin başarılı olmaktan başka bir alternatifi olmadığını belirterek; &[#]8220;İnşallah başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirirsiniz. Bu okul maden işçilerinin alın teriyle yapılmış bir okuldur. Bizim amacımız Amelebirliği olarak yöremize bir şey kazandırmaktı. Böyle bir tesis kazandırdık ve inşallah amacına ulaşır. Ben amacına ulaşacağına da inanıyorum. 96-97&[#]8217;de Kozlu&[#]8217;nun Dereköy&[#]8217;üne de bir okul yaptırmıştık. O zaman Zonguldak&[#]8217;ın hatta beklide Türkiye&[#]8217;nin en modern okullarından biriydi. Ama bu sene kapandı. O hakikaten çok iyi niyetle yapılmıştı ama içimizde bir ukde olarak kaldı. Bu okulunda başına öyle bir şey geleceğine inanmıyorum ve inanmakta istemiyorum. Burası okuyan çocuklarımızın babalarının birikimleriyle yapılmış bir okul. Ben istiyorum ki Zonguldak şehir merkezinde ne varsa kırsalda da olsun. Biz buraya bir okul yaptırdık ama onun ötesinde Amelebirliği olarak kırsaldaki bazı okullarımıza değişik yardımlarda da bulunduk. Ben burada bir köyde okudum. Yani köylerdeki çocukların sıkıntısını biliyorum. Eğitimde bugün fırsat eşitliği yoktur. Taşradaki okulların alternatifi de yoktur. Karaman İlköğretim Okulunun başarılı olmaktan başka bir alternatifi de yok. Biz sizin başarılı olmanız için tesis anlamında gerekeni kazandırdık. Bundan sonra öğrencilerimizin başarısı sizin ve ailelerin görevidir. Benim eşimde sınıf öğretmeni ve öğretmenin tek başına yapabileceği bir şey yok. Mutlaka ildeki idareci arkadaşlarımızın, ailelerin ve sizlerin hepimizin işbirliği ile başarı sağlanır. Ben inanıyorum buradan yetişen öğrencilerimiz yarın başka yerlerde idareci olarak ilerleyeceklerdir. Zonguldak Karaman İlköğretim Okulu&[#]8217;ndan mezunuz derlerse bu hepimize yeter. Hayırlı olsun ve hepinize başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi