Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile şehit ailelerinin maaşlarını ve şehidin ikinci kardeşine de kamu kurumunda iş imkanını öngören yasa tasarısının 20 Şubat tarihinde meclis gündemine geleceğini söyledi. Bakan Şahin’in bir ay içerisinde yasanın Meclis’ten geçireceklerini belirttiğini müjdeleyen Yorulmaz, “Biz 6-7 ay önce başbakanımızla bir görüşme yapmıştık. Başbakanımız bizi dinledi. En büyük talebimiz, bilhassa çok düşük olan erbaşların maaşlarının arttırılması ve ikinci şehit kardeşinin işe alınması olmuştu. Başbakanımız müjdeyi vermişti. Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile çalışma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Zonguldak’a geldiğinde programda olmadığı halde derneğimizi ziyaret etti. Derneğimizin plaketini verdik. Yasa ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, bu ayın 20’sinde meclisi getireceklerini söyledi. Bakan Şahin, ‘bir ay içerisinde çıkaracağız’ dedi. Umudumuz yoktu. Ama umudumuz arttı. Kendi ağzından bunları duymak, bizi çok mutlu etti” dedi.
Bakanın ısrarla şehit ailelerini de arayıp, müjdeyi vermesi için kendisine telkinde bulunduğunu belirten Yorulmaz,
“Üstüne basa basa yasanın müjdesini verdi. Bakan Şahin, ‘tüm şehit ailelerini ara, benim selamlarımı söyle. Bir ay içerisinde de bu yasayı çıkaracağız’ diye konuştu. En çok istediğimiz de zaten buydu. Artık bu yasanın çıkacağına inanıyoruz. Biz de takip edeceğiz” diye konuştu. Kaza sonucu ölen ve resmiyette şehit geçmesine rağmen aynı haklardan yararlanamayan ailelere de müjde veren Yorulmaz, gazilerin de aynı haklardan istifade edebileceğini söyledi. Yorulmaz, şöyle konuştu;
“Trafik kazası gibi, kaza ile şehit olan askerlerimiz, resmen şehit diye geçiyordu ama ailesi hiçbir şehit hakkından faydalanamıyordu. Bakan Şahin, geriye dönük bu mağdurların da, aynı haklardan yararlanacağını söyledi. Bu müjdeyi de kendisinin ağzından duyduk. Ne kadar teşekkür etsek azdır.”
Bakan Şahin’ın Derneği ziyaret etmesi haberi üzerine diğer tüm illerdeki şehit aileleri ve derneklerinin kendilerini aradığın belirten Yorulmaz, görüşme ile ilgili bilgi istendiğini ifade etti. Yorulmaz, “Bakan Şahin’in derneğimizi ziyaretinden bir gün sonra, Siirt’ teki, Ankara’daki, İstanbul’daki, Adana’daki dernek başkanları burayı aradı. Gelişmeleri sordular. Ben bundan da çok mutlu olduk. Bu müjdeli haberi vermek bize nasip oldu” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi