İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Dr.Hasan Canpolat imzası ile Çaycuma Belediye Başkanlığı&[#]8217;na bir süre önce gönderilen yazıda Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerce, bütçe imkanları veya diğer kaynaklar kullanılarak, devlet-vatandaş işbirliği ile gerçekleştirilen, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, sosyal refahın yükseltilmesine katkıda bulunan ve örnek olacağı düşünülen projelerin değerlendirilmeye alınabilmesi için, yazı ekinde gönderilen formda yer alan bölümlerin kısa ve öz bilgeler içerecek şekilde doldurularak Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilmesi istenmişti.


Konuyla ilgili olarak Çaycuma Belediyesi&[#]8217;nden yapılan açıklamada, &[#]8220;Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyelerden bin 203 adet proje gönderilmiş ve oluşturulan komisyon tarafından 24 başlık altında ön değerlendirmeye tabi tutulmuş ve seçilen 499 adet projenin yeniden değerlendirilmesi uygun olacağı sonucuna varılmıştır&[#]8221; denildi.


Çaycuma Belediyesi Öğrenci Evleri Projesinin İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan ön değerlendirmede bin 203 adet projeden 499 proje arasına girmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;Bu proje ile üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak öncelikli hedefimiz olmuş, bunun devamında ise onları ev ortamında konforlu ve güvenilir bir şekilde doğa ile iç içe barınma imkânı sunulmuştur. Aynı kampus içinde yer alan Halk Kütüphanesi, sinema (çok amaçlı salon), çocuk parkları ve çay bahçeleri sayesinde öğrenciler ile halkımızın bütünleşmesi amaç edinilmiştir. Bu sayede ilçemizde öğrenim gören öğrenci sayısı 900&[#]8217;lü rakamlardan 2 binli rakamlara dayanmıştır. Bu çalışma ile ilçemizde hem maddi hem de sosyal anlamda bir hareketlilik sağlanmıştır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi