MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, son günlerde TTK&[#]8217;yla ilgili ilginç gelişmeler olduğunu söyledi.

Gürkan Gülay Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Kapanmayacak, satılacak!

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) özelleştirilecek mi diye Zonguldak halkının kafasındaki soruları bize göre artık son bulma noktasına gelmiştir. Enerji Bakanı, &[#]8216;TTK kapatılacak mı?&[#]8217; sorusuna &[#]8216;Şuan bunu düşünmüyoruz&[#]8217; demesi kapatma fikrinin ileriki dönemde hayata geçireceğinin göstergesidir. Bunu insanlar anlamıştır. Biz de Zonguldak&[#]8217;ta yaşanan son gelişmelerin ardından bu fikrin hayata geçirileceğini düşünüyoruz.

Güner&[#]8217;in ataması yanlış

Bu fikrin ilk adımı, 30 kişinin hayatını kaybettiği Karadon&[#]8217;daki grizu faciasında görev alan Müessese Müdürü İsmail Güner, TTK Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmedir. İsmail Güner, Karadon&[#]8217;da üretimi yarı yarıya düşürmüştür. Belki özel sektörün belki kendi ihmali sonucu 30 madencimiz yaşamını yitirmiştir. Ama bu konuda yargılama devam ederken bu kişinin TTK Genel Müdür Yardımcılığına getirilmesi çok büyük bir handikaptır.AKP hükümeti kendine yakın isimleri kuruma atayarak, daha fazla küçülmeye ve kuruma daha fazla hakim olmaya çalışıyorlar.

Üzülmez Soma&[#]8217;ya

Bu arada son dönemde Zonguldak&[#]8217;a gelen Soma Grup&[#]8217;un Üzülmez Müessesesini işçisiyle beraber almak istediği yönünde duyumlar alıyoruz. Bu konuyla ilgili AKP hükümetinden açıklama bekliyoruz. Böyle bir durum var mıdır? Soma Grup Zonguldak&[#]8217;a şartlı mı getirilmiştir?

Sendika işin neresinde?

Genel Maden İş&[#]8217;in yetkisi düşecekti de anlaşmalı olarak mı özel sektör de örgütleniyor. Hema&[#]8217;nın çalışanlarının sendikaya üye yapılması konusu bize göre bir pazarlığın sonucudur. Sendika yeni üye yapmasaydı yetkisi düşecekti. Hema&[#]8217;nın işçileri sendikaya üye yapıldı. Bunun karşılığında da Armutçuk ve Amasra&[#]8217;da Hema&[#]8217;ya mı verilecek? Bu konuda Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinden açıklama bekliyoruz.

Armutçuk ve Amasra Hema&[#]8217;ya

Hattat&[#]8217;a da Armutçuk ve Amasra işletmeleri bize göre söz verilerek bir anlaşmayla sendika üyesi yapılmıştır. Biz AKP&[#]8217;lilerden bu konularda bizim duyumlarımız doğrumudur yarın bir gün bunlar gerçekleştiğinde nasıl bir cevapla Zonguldak&[#]8217;ın karşısına çıkacaklardır. Zaten eğer bunlar şartlı olarak söz verilmiş olarak yapılıyorsa biz buradaki AKP yöneticilerinin buraya şartlı getirildiğini Zonguldak&[#]8217;ın küçültülmesi anlamında TTK&[#]8217;nın kendi müteşebbislerinin verilmesi anlamında adım adım bu işin ilerlediğini Zonguldak&[#]8217;ın gözden çıkarıldığını düşünüyoruz. Bu konuda İl Başkanı olmak üzere milletvekillerinden bu konuda bir açıklama bekliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi