Yalova SGK İl Müdürlüğünden Zonguldak SGK İl Müdürlüğüne atanan Kamuran Öner, yaklaşık 2 hafta önce görevine başladı.

Zonguldak&[#]8217;ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve emek yoğun bir şehir olmasından dolayı aktif bir şekilde çalışacaklarını belirten Öner, anlaşmalı boşanma konusundaki çalışmaların da aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Anlaşmalı boşanan kişilerin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğini ve buna asla müsaade etmeyeceklerini belirten Öner, Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: &[#]8220;Evlenip de anlaşmalı boşanıp babadan para almak hak değildir. Çok yanlış bir yöntem. Kişilerin kanuna karşı yaptıkları bir hiledir. Denetim elemanlarımızla birlikte bunları denetim altına alıyoruz. Sadece bir kez değil birkaç defa bu denetimler yapılacak. Eğer boşandıkları halde beraber yaşadıklarını tespit edersek aylık bağladığımız tarihten bu yana ödediğimiz aylıkların tamamını faiziyle birlikte geriye tahsis ediyoruz. Kamuyu dolandırdıkları için de haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Benim temennim insanlarımızın bu tür bir yola başvurmamalarıdır. Çünkü bugün olmazsa 3 yıl, 5 yıl mutlaka ve mutlaka tespiti yapılacaktır. Kız çocukları için konulan çok sosyal bir yasanın art niyetli kullanılmamalıdır. Bizim üzerimize düşen görevde yasanın ilgili maddesini mutlaka gözetmek ve tespitlerimiz doğrultusunda bu işlemleri başlatmak. Temennim bu tür yollara, hakkı olmadan hak elde etmeye çalışanların biran evvel bundan vazgeçmeleri ve doğru yolu bulmalarıdır. Maalesef bunlar fazla. Özellikle Zonguldak&[#]8217;ta Türkiye genelinden çok çok fazla. Ama net bir şekilde söylüyorum bu mutlaka tespiti yapılabilen bir konudur. Hak etmediğiniz bir şeyi devletten alıyorsanız bu şu demektir, devlet kasasından tüyü bitmemiş yetimin hakkını alıyorsunuz. Babanızın parası ama gerçek hak sahibi değilsiniz. Biz kimseye tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz. İnsanların aslında inançları doğrultusunda bunu düşünerek hareket etmeleri lazım. Umarım doğruyu bulurlar. Ama biz bu konuda elimizden geleni mutlaka yapacağız.&[#]8221;

ZONGULDAK&[#]8217;IN DENEYİMLİ BİR KADROSU VAR

Zonguldak evveliyatında da bildiğim bir şehir. Emek yoğun olan ve ilk örgütlerin kuruldu bir şehir. Onun için bizim önemli illerimizden bir tanesidir. Ben daha evvel sanayi bölgesi olan Kocaeli&[#]8217;nde çalıştım. O nedenle sanayi bölgelerine de açık bir insanım. Burada da inşallah iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Arkadaşlarımızla beraber vatandaşa hizmet için çalışacağız. Zaten Zonguldak&[#]8217;ın deneyimli bir kadrosu var. Bundan sonrada bu kadroyla vatandaşın memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. Umarım daha iyi ve daha güzeli gün geçtikçe hep beraber göreceğiz. Amacımız bu ve çok iyi niyetlerle geldik. Dediğim gibi Zonguldak zaten benim daha önceden de bildiğim bir ildi.

YILLARIMI BU İŞE VERDİM

Marmara&[#]8217;nın en güzel illerinden bir tanesinden gelince ilk etapta orada mı kalsaydım diye düşünüyorsunuz ama burası daha yoğun bir il. Umarım burada daha iyi hizmet vereceğiz. Yani zamanımız daha yoğun geçecek gibi. Ben bundan dolayı bir sıkıntı çekmem. Çünkü yıllarımı bu işe verdim. 34 senelik bir meslek hayatımız var. Arkada bıraktığımız izler iyiydi. Umarım gün gelir Zonguldak&[#]8217;tan da ayrılmak gerektiği zaman inşallah iyi şeylerle anılırız. Temennimiz bu yöndedir.

Atama yapılacağını biliyorduk ama Zonguldak olarak bilmiyorduk. Ben şuna inanıyorum; işimize gelse de, gelmese de bir idareci bir ilde 7-8 seneden fazla kalmamalıdır. Zaten siz bu süre içerisinde o ile verebileceğinizi veriyorsunuz. Kurum başkanlığımızda böyle bir tercih yaptı. Bu idareci olarak bizim hoşumuza gider yada gitmek ama olması gereken budur.

GÖREVİME ZONGULDAK&[#]8217;TA DEVAM EDECEĞİM

Arkadaşımız en doğan hakkını kullanacaktır. Muharrem Bey eskiden beri tanıdığım ve sevdiğimiz bir arkadaşımdır. Bizim aramızda bir sorun yoktur. Tamamen kurum başkanlığının bir tasarrufudur. Mahkeme açmak Muharrem Bey için geçerli olduğu gibi bizim içinde geçerlidir. Ama benim böyle bir düşüncem yok. Zonguldak&[#]8217;ta çalışmaya devam edeceğim. Arkadaşımız dava açar geri gelirse kurumumuzun vereceği karardır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi