Zonguldak&[#]8217;ta etkisini artıran tipi şeklinde yağan kar özellikle köylerdeki yaşamı olumsuz etkiledi. Dün 102 köy yolu kapalıydı. Yogun bir çalışma ile bu rakam bu sabah itibariyle 58&[#]8217;e düşürülmüştü. Ancak şiddetini artıran kar köy yollarını yeniden kapattı. Kapalı köy yolunun artması bekleniyor.

İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Sorumlusu Selahattin Özkul &[#]8220;Sabah itibariyle 58 yol kapalıydı fakat bu sayı yoğun kar yağışı nedeniyle artmış olabilir. Ereğli, Gökçebey ve Kozlu köylerinde yani yüksek kesimlerde büyük sıkıntımız var. Dozerlerimiz devreye girdi. Hem çalışmalarımız hemde ulaşım git gide zorlaşıyor&[#]8221; dedi.

Kar ve buzlanma nedeniyle karla mücadele ekipleri de büyük zorluk yaşıyor. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar ve soğuk hava, Zonguldak genelinde ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar, kent merkezinde 15 santim, köylerde 1 metre kalınlığa ulaştı.

Zonguldak İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını açmaya çalışıyor. Açılan köy yolları devam eden kar ve tipi nedeniyle yeniden kapanıyor. Buz pistine dönen yollar ve kalınlığı 1 metreye ulaşan kar nedeniyle karla mücadele ekipleri de büyük zorluk yaşıyor. Ekiplerin arazili araçları, kimi zaman kara saplanıyor, kimi zaman ise kızak gibi kayıyor. Dondurucu soğuk nedeniyle iş makineleri ve araçların parçaları donuyor ve arıza yapıyor.
Belediye ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmakta yetersiz kaldığı şehir merkezinde ulaşım zaman zaman aksıyor. Özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelere ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar, Zonguldak İstanbul ve Zonguldak Ankara karayollarında da ulaşımı aksatıyor. Karayolları ekiplerinin çalışmasına rağmen her iki yönde de TIR´ların geçişine izin verilmiyor. TIR´lar, yol kenarlarında bekletilirken diğer araçlar zincirli olarak ilerliyor. Her iki karayolunda da biriken kar nedeniyle trafik zaman zaman tek şeride düşüyor.

Editör: Pusula Gazetesi