CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı´nca düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı&[#]8217;nda yaptığı konuşmada, CHP´li Belediyelerin Kur´an Kursu açma değil, açılacak olan kurslara mekan tahsis edeceğini söyledi. Belediye Başkan Adayları´nın Ak Parti´ye meydan okuduğu tanıtım toplantısına Posbıyık ve Eşref damga vurdu.


Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin (CHP) Aday Tanıtımı renkli görüntülere ve söylemlere sahne oldu. Yaklaşık 4 saat süren tanıtım sırasında adaylar ve konuşmacılar ilginç çıkışlarıyla dikkat çekti. Partisinin Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısına katılan Okay, kürsüye geldiğinde bazı aksilikler yaşadı. Başta yoğun katılımlı başlayan program, 4 saat sürdüğü için partililerin salonu terk etmesi üzerine boş koltuklara hitap den Okay, "Burada kimi koltuklar boşalabilir; hiç önemli değil. Ben yine de söyleyeceklerimi anlatacağım. Ama sandık başında hiçbir boşalma olmayacak" dedi. Daha sonra konuşmasına devam eden Okay, konuştuğu sırada salonun elektrikleri kesildi. Işıkların gelmemesi üzerine mikrofonsuz bir şekilde konuşmasını sürdüren CHP Grup Başkan Vekili Okay, Başbakan Erdoğan´ın Davos´ta uğradığı haksızlığa değinerek, "Başbakan´ın milli kahraman olacağını zannettik. Ama benim için şu önemliydi. Sayın Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres´e Tevrat´ın 10 emrinden 6. emrini okuyarak dedi ki, ´Öldürmeyeceksiniz!´ Şimdi ben buradan, madem Başbakan eline Tevrat´ı aldı. Tevrat´taki 10 emirden 8. ve 9. emirleri hatırlatacağım. Tevrat´taki 8. emir, ´Çalmayacak-sınız!´, 9. emir ´Yalan söylemeye-ceksiniz!´, 10. emir de ´Başkasının hakkına el atmayacaksınız!´ şeklindedir. Onun için Sayın Başbakan, Tevrat´ın 6. emrinden sonraki bölümünü de dikkatle okusun diyorum" dedi.


Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen´in Kur´an kursu açılımıyla ilgili iddialara da açıklık getiren Okay, CHP´nin toplumu, inananlar-inanmayanlar, müslümanlar-müslüman olmayanlar, dindarlar-dindar olmayanlar şeklinde ayırmadığını ifade ederek, "CHP´li Belediye Başkanları eğer toplumda tarikatler, cemaatler, çarpık yapılaşmalar kaçak Kuran Kursu adı altında din eğitimi veriyorsa, Diyanet´in denetimi dışındaysa CHP´nin Belediye Başkan Adayı da diyor ki, nasıl ki 600 tane belediyede belediyeler mekan tahsisi yapıyorsa, Diyanet´e Kur´an Kursu açmak için mekan tahsisi yapılıyorsa, ben sadece oraya mekan tahsisi yapacağım diyor. Kimse konuları çarpıtmasın. Anayasa Mahkemesi´nin, Danıştay´ın, Anayasa´nın mevcut mevzuata göre zaten Kur´an Kursu´nu sadece Diyanet İşleri Başkanlığı verebilir. Bunun laiklikle tezat olması söz konusu değildir. CHP´li Belediyeler sadece mekan tahsis edeceğini ifade etmiştir. Hiç kimse kendisine özgü değerlendir-melerle çarpık anlayışları ortaya getirmesin diyorum"



Aday Tanıtım Toplantısı&[#]8217;nda kim, ne dedi?


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal:


´CHP´liler adam gibi adamdır"


Kendi menfaatlerini düşünenler CHP´den hiçbir zaman görev sahibi olamazlar. Belediye Başkan Adayı olarak halkın huzuruna çıkan arkadaşlarımız partimizde ve Zonguldak´ta çok önemli işler yapacaklar. CHP ülkesi ve ulusu için vardır. CHP´liler adam gibi adamdır. Zonguldak´ı ve Türkiye´yi Ak Parti´nin elinden kurtaracağız.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali ihsan


Köktürk: "AKP´yi sandığa gömeceğiz"


Emeğin başkenti Zonguldak´ta iddialıyız. Bu seçimi kazanacağız. Türkiye´de açlık ve yoksulluk her geçen gün artıyor. İnsanlar gece yatağına aç yatıyor. Artık Türkiye´de satacak bir şey kalmadığından toprakları satmaya başladılar. 22 Temmuz seçimlerinde açlığı yeneceğiz, yoksulluğu bitireceğiz diyenler ne yaptılar. Bunların hesabını Zonguldak, Türkiye ile birlikte soracak. Ak Parti´yi birlikte sandığa gömeceğiz. Biz adaylarımıza sonuna kadar güveniyoruz.


Zonguldak Adayı İsmail Eşref:


"İktidar korkuyor"


İktidar korkuyor ve çırpınıyor. Çünkü CHP geldi. 29 Mart´ta CHP bayrağı altında İsmail Eşref olarak Zonguldak´ta seçimi kazanacağım. Mahallelerde yaptığım seçim çalışmalarımızda sanki herkes bize oy verecekmiş gibi geliyor. Zonguldak Türkiye´de ilkleri başlatacak. 29 Mart akşamı sizlerle birlikte sevinç çığlıkları atarak zaferi kutlayacağız.


Ereğli Adayı Halil Posbıyık:


"Fazlı Erdoğan şeytan´


Zonguldak´ta ekonomi çöktü. Bedaş yabancılara satıldı. Erdemir´i de babalar gibi sattılar. Türkiye´yi taşıyan Zonguldak´ın haline bak. Ben adamım diyen Zonguldak´ta seçimi alır. Bu seçim Ak Parti´yi yıkmak içindir. Ülkenin ve Zonguldak´ın geleceği için adam gibi adamlara oy verin. Sizlere söz veriyorum.


Zonguldak´ta bölgesel belediyecilik yapacağız. Ülke kötüye gidiyor. Ak Parti´yi batıracağız. Geçen gün Pusula Gazetesi´nin internet sitesinde bir haber okudum. Sayın Fazlı Erdoğan bana şeytan demiş. Ben kenar mahalleden geliyorum. Saf temiz bir köylü çocuğuyum. Bize aile terbiyesi olarak şeytanlığı öğretmediler.


Biz şeytanlığı bilmeyiz. Ben şeytanlığın ne demek olduğunu bilmezdim. Sayın Fazlı Erdoğan sizi tanıyana kadar şeytanlığı bilmezdim. Sayın Fazlı Erdoğan sana yanıtım. Seni tanıdıktan sonra şeytanlığı tanımış oldum. Bende 2-3 gün önce kendisine açık mektup yazdım. Halkıyım çünkü Zonguldak ve Ereğli´yi karıştıranları biliyorum. Yeni oyunlar düzenliyorlar. Ben İstanbul´da Ak Parti´nin korkulu rüyası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun Zonguldak´taki temsilcisi Halil Posbıyık´ım. Boyum biraz kısa ama onunda boyunun ölçüsünü almazsam namerdim. Şeytanları Zonguldak´tan göndermeye hazır mısınız? Erdemir´i ve Bedaş´ı satanlara TTK´yı batıranlara hesap sormaya var mısınız? Bunu 29 Mart´ta sandığa yansıtacağız" dedi.


Kozlu Başkan Adayı Yusuf Kaldı:


"Başbakan´ı kriz teğet geçti"


Bu seçimlere geleceğin Türkiye´si için kazanacağız. Ak Parti gençlere toprakları yabancılara satılan bir Türkiye bıraktı. Biz Mustafa Kemal´in torunlarıyız. Başbakan hamdolsun bize kriz uğramadı derken doğru söylemiş. Çünkü Başbakan´ı kriz teğet geçti. Kriz garibana ve halka vurdu. Biz bu zihniyeti yıkacağız.


Gökçebey Belediye Başkanı Zeki


Kılınçaslan: "Gökçebey´in yıldızı


olmaya söz veriyorum"


29 Mart´ta vereceğiniz oylarla ülkenin geleceği değişecek. Zonguldak´ın en küçük İlçesi Gökçebey´de seçimi kazanacağız. Gökçebey´in yıldızı olmaya söz veriyorum.


Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun:


"Ben yalan söylemedim´


Burada hepimiz dava arkadaşıyız. 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Ben hiçbir zaman sizlere yalan söylemedim ve söylemeyeceğim.


Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan


Aydoğdu: "Fakirliği kader olmaktan


kurtaracağız"


Her türlü yolsuzluğu ülkemizde ört bas ettiren zihniyeti yıkacağız. Bu ülkede seçimi kazanarak, fakirliği ve yoksulluğu kader olmaktan kurtaracağız.


Devrek Adayı Halil Kodaman:


´Adayım, çünkü ulusu kurtaracağım´


Emeğin başkenti Zonguldak´ın dünyaca ünlü baston diyarından aday olduğum için çok mutluyum. Adayım çünkü ülkemizi isyan ettirenlerden kurtaracağız. Adayım çünkü ulusal değerlerimizi kurtaracağız.

Editör: Pusula Gazetesi