Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Erdemir Eski Bağlık Gazinosu´nda üyeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Ereğli Belediye Başkan Vekili Arslan Keleş, Belediye Meclis Üyeleri, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve çok sayıda üye katıldı. Ereğli TSO Meclis Başkan Cem Karadeniz, Ereğli TSO´nin 4 yıl içinde her alanda Ereğli halkının emrinde olacağını, kentin sosyal gelişim projelerinde öncü rolü oynayacağını kaydetti.





Oda üyelerinin menfaatleriyle örtüşmeyen hiçbir icraatı yapmadıklarını belirten Karadeniz, "Bu akşam burada büyük bir azmin, yıllardır sizlere hizmet ederken herkese eşit davranmaya çalışan bir meclisin idarecisi olarak. Gurur ve şerefle başımız dik olarak karşınızdayım. Yaşadığımız olaylar sadece bizi değil tüm Ereğli´yi üzmüştür. Ama odamız üyeleri bu süreci çok iyi tahlil etmişlerdir. Ben ve arkadaşlarım üzerinde oluşturulan sosyal baskı, ilahi adaletin tecellisi ile son bulacaktır. Mağdur edildiğimiz dönem, maalesef oda seçimini etkilemeye, insanlar üzerinde ´acabalar´ oluşturmaya yönelik olup olmadığı kısa sürede belli olacaktır.
Ereğli TSO, 4 yıl içinde her alanda Ereğli halkının emrinde olacak, kentin sosyal gelişim projelerinde öncü rolü oynayacaktır. Odamızın bizden önceki dönemlerde yöneticiliğini yapan arkadaşlarımızın ortak oldukları kuruluşlardan sağladıkları yarar ve zararları herkesin malumudur. Ama biz odamızın üyelerinin menfaatleriyle örtüşmeyen hiçbir icraatı yapmadık. Şimdi Ereğli TSO üyelerinin her geçen günden fazla birlik beraberliğe ihtiyacı var" dedi.
Ereğli TSO olarak hedeflerini de açıklayan Karadeniz, "Oda üyelerimizin faydalanabileceği sosyal tesis kazandırmak. Şehrimizin lokomotifi olan yassı çelik ile ilgili sektörel bazda teşvik çıkarmak. Bölgenin ve ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayan karaelmasımızın yani kömürümüz ile Erdemir ve ilçemizdeki özel sektörün ürettiği ürünlerin sergileneceği müze oluşturmak. ISO 9001 belgesi başvurusu yapmış bulunmaktayız. Bu dönem içinde belgemizi aldıktan sonra Oda Akreditasyon Sistemi´ne geçiş sağlanacaktır. Odamız üyeleri ile diğer illerde bulunan sanayici, üretim tesisleri sahipleri ile çözüm ortaklığı oluşturarak yeni iş alanları oluşturmak. Bütün meslek kuruluşlarının yıllardır arzu ettiği ve bizim bile yeni saptadığımız ´Her iş kolunda yapılan ihaleler öncesi, kurumlar arasında fiyat belirleme ve haksız rekabeti önleme adına, bölgemiz ticaret erbaplarının ihalelere girerken dışarıdan gelen tekliflere karşı ortak girişim platformu oluşturarak´ Ereğli TSO üyelerini daha güçlü yapıya kavuşturmak" dedi.
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ticaret ve Sanayi Odası´nın bu seçimlerden daha güçlü çıkacağını belirtti. Erdem, "Karadeniz Ereğli´de yeni bir seçim dönemindeyiz. Önümüzdeki Pazar günü TSO meclis üyelerini seçeceğiz. Kömür ile var olan demir ve çilek ile atılıma geçen boru ve çimento fabrikaları ile büyüyen Türkiye´de bir çok vilayetin önüne geçen Kdz. Ereğli´de, teknolojik olanaklarla küçülen dünyamızda yatırımcılara yol gösteren, moral sağlayan, her açıdan katkı sağlayan, destek olmak gibi sorumluluğu bulunan Ticaret ve Sanayi Odamızın bu seçimden de güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Yönetin demek yönetim erkini eline geçirdiğinde kendisine destek veren veya vermeyenler arasında ayrım yapmamalıdır. Herkesi kucaklayarak kavga yerine barışla yeni dönemin ticaret ve Sanayi Odamızın gücüne güç katmasını bekliyor ve istiyorum. Başarılardan ortak sevinmeyi ve başarılısızlığı da kabullenmeyi başardığımızda, Kdz. Ereğli çok daha iyi yerlere gelecektir. Eminim ki, bu seçimlerden sonra Ticaret ve Sanayi Odası daha güçlü olarak çıkacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi