Ak Parti Belediye Meclis Grubu, yoğun kar yağışı sırasında ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaparak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i sert bir şekilde eleştirdi.

Akdemir&[#]8217;i soru yağmuruna tutan Ak Parti Gurubu açıklamasında &[#]8220;23 Nisan çocuklarının yaptığı sembolik Belediye Başkanlığından vazgeçip sorumluluk bilinci içinde Belediye Başkanlığı görevini yapmaya davet ediyoruz&[#]8221; denildi.

Açıklama şöyle:

&[#]8220;Bir haftalık kar yağışı sonrası yaptığımız değerlendirmede pazaryerindeki vatandaşlarımızın yaralanması ve iki vatandaşımızın ölümü üzerine sesiz kalmayı yeğledik.

Ortaya çıkan tablo sorumluların ve işini yapması gerekenlerin pişkince ortaya çıkıp ipe sapa gelmez açıklamalar yapması üzerine grubumuz olarak sorumluluk bilinci içinde olan biteni halkımızla paylaşmaya karar verdik. Aslında çok fazla söyleyecek de bir şey yok .

Yani Belediye Yönetimi acizliğine, beceriksizliğine, iş bilmezliğine ortaya koyduğu rezalet ve facia ile bir yenisini eklemiştir.

Sayın Belediye Başkanı çalıştığını söylüyor. Burada kendisine soruyoruz;

1- Kaç tane araçla karla mücadele ettiğini biliyor mu?

2- Vatandaşı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ediyor halk otobüslerinin çalışıp çalışmadığını biliyor mu? (Yeri gelmişken burada Minibüsçü esnafımıza halkımız adına grubumuz olarak teşekkür ediyoruz.)

3-Pazaryerindeki esnafın faciadan bir gün önce yaptığı uyarıyı dinledi mi, dinlemedi mi? Konuyla alakalı teknik başkan yardımcısının bir görüşü var mı yok mu?

4- Sayın Belediye Başkanı Kriz masasından bahsediyor Belediyede böyle bir masa kuruldu mu kurulmadı mı? Mesela Kriz masasının pazaryeri ile alakalı esnafın uyarısı üzerine bir raporu var mı yok mu?

5- Sayın Belediye Başkanı Fen İşlerinde çalışan arkadaşlarla basına bir poz vermiş Sayın Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz bu işin neresinde?

6- Şehrin en gözde yeri olan Gazipaşa Caddesi ve Soğuksu semtinde bulunan Cumhuriyet Caddesindeki kaldırımlarda kaç tane karla mücadele ile alakalı personel vardı biliyor mu, bilmiyor mu?

Velhasıl Sayın Belediye Başkanını yukarıdaki değerlendirmeler çerçevesinde 23 Nisan çocuklarının yaptığı sembolik Belediye Başkanlığından vazgeçip sorumluluk bilinci içinde Belediye Başkanlığı görevini yapmaya Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak davet ediyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi