MHP İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve yanlarında olduğunu belirtmek amacıyla ziyaret ettiler.

Başkan Gülay, Zonguldak adına ne yapılacaksa siyasi rant elde etmeden her zaman Zonguldak Belediyesinin yanında olacaklarını belirterek şunları söyledi: &[#]8220;Geçen hafta Zonguldak&[#]8217;ta yaşanan pazaryerinde yaşanan olayla ilgili hem pazarcı esnafımızı hem de sizlere geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için buraya geldik. Bu konuyla ilgili MHP olarakta biz Zonguldak halkına bu gibi kazalarda siyasi rant amacı gütmeden birlik beraberlik adı altında bu şehir yapılacak her şey için var olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu gibi kazalardan gelip size biz üzgünüm diyip belediye bu konularda sınıfta kalmıştır diyen bir parti konumunda değiliz. Diğer yandan özellikle vatandaşlarımız pazarcı esnafımızın mağduriyetini gidermek için bir hafta kapalı kalan pazara marketten alışveriş yapanlar bile alışverişini pazardan yaptıkları ve Türk halkının mağduru korumak amaçlı gösterdiği özen için halkımıza teşekkür ediyorum. Pazarcı esnafımızın sıkıntılarının giderilmesi için sizden bir an önce pazarcı esnafımıza yardım amaçlı mağduriyetlerinin giderilmesini sizden talep ediyorum. Bu kaza ve şahsınız ile size yüklenmeler oluyor ama bizim öngördüğümüz bu konuda bir ihmal varsa adli soruşturmalar devam edecektir. Tabi ki suçlu olan varsa cezalandırılacaktır. Ama burada asıl suçlu bize göre sizden önce bu çatıyı yaptıran Belediye Başkanı ve Müteahhittir. Asıl irdelenmesi gerekenin bu olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.&[#]8221;

Akdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uzay çatıyı asla benimsemiyor, beğenmiyordum. O beğenmediğim uzay çatı başıma iş açtı diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Zonguldak&[#]8217;a modern bir pazaryeri açılmasının çalışmalarını başlattığını ifade eden Akdemir; &[#]8220;Şahsıma karşı göstermiş olduğunuz bu duygular için ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayatımın çok büyük bir bölümünü idareci olarak geçirdim. Hep dikkatli olamaya özen göstermişimdir. Hiçbir idarecinin hiçbir yetkilinin istemeyeceği, karşılaşmak istemediği olayı yaşadık. Keşke olmasaydı. Etkileri ve üzüntüleri bende devam ediyor. Çünkü ben çok farklı bir yapıya sahibim duygusalım. Bu duygusallığım bile eleştiriliyor. Pazarcı esnafımızdan Allah razı olsun. Hiçbir tanesi bana karşı saygısızlıkta bulunmadılar. Hala telefon edip bunun sorumlusu sen değilsin, geçmişe dayalı sıkıntıların olduğunu söylüyorlar. İlk başta tepki gösterdiler ama bu çok doğal. Ben asla yadırgamıyorum arkadaşlarımı. Pazaryerinin donatılması, temizliğine çok özen gösterdim. Çok hızlı hareket edildi. Üst katı hazırlayarak pazarı açtık. Bundan sonrada daha düzgün yapılanma olacak. Pazar esnafına nasıl bir pazaryeri istediklerini sordum. Onlarda bana istediklerini söylediler. Bende hemen özel mimarlardan yardım istedim çizim yaptıracağım. Çok güzel ve modern bir pazaryerine kavuşacağız. Kağıt üzerinde kalsın istemiyorum. Uzay çatıyı asla benimsemiyorum. Zaten ilk pazaryerinin yapıldığı zaman gittiğimde hiç hoşuma gitmemiş beğenmemiştim. O beğenmediğim şey başıma aksi şeyler getirdi. Yaşanacakmış diyorum. Halkında beğenebileceği, esnafımızın da rahat kullanabileceği modern biz pazaryeri yaptırmak istiyorum. Bunun ilk adımları atıldı. Mühim olan düşündüklerinizi hareket geçirmek yoksa hiçbir anlamı olmuyor. Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olacak diye düşünüyorum. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi