Yıllarca Amelebirliği Hastanesi olarak bilinen Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinin adının Uzunmehmet olması tartışmalara neden oluyor.

Bir çok vatandaşın hala Amelebirliği Hastanesi olarak adlandırdığı Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinin adının değişmesi isteniyor.

Beş yaşındaki çocuk bilir

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta sokakta Uzunmehmet Hastanesi&[#]8217;ni sorsanız kimse bilmez. Ama beş yaşındaki çocuğa bile sorsanız size Amelebirliği Hastanesi&[#]8217;nin yerini tarif eder. İşin doğrusu bu hastanenin adı, herkesin bildiği şekliyle Amelebirliği olmasıdır&[#]8221; dedi.

Kalaycıoğlu´ndan destek

Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, "Biz de kurum olarak hastaneye yardım edebilmek için hastanenin adının yeniden Amele Birliği olmasını istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Murat İlikhan Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi iken bakanlığa bir yazı yazacaktı. O sırada görevden alındı. O yazının akibetini bilemiyorum. Ama kentimizde herkes bu hastanenin adını Amelebirliği olarak biliyor. Uzunmehmet yerine Amelebirliği olmasını istiyoruz" dedi.

İlikhan; Gönderecektim, aldılar

Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi´nin önceki Başhekimi Murat İlikhan, "Hastane konseyi bir karar alıp, bu kararın bakanlığa bildirilmesi gerekiyor. Ben görevde iken bu çalışmayı yapmıştım. Ama yazıyı Ankara´ya gönderemeden görevden alındım. Son durumu bilmiyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi