Kar yağışı sonucu çöken ve iki kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden Soğuksu Pazar Yeri&[#]8217;nin çatısıyla ilgili ihmal olup olmadığı araştırılıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tanıkların ifadeleri alınmaya başlandı. Pusula&[#]8217;nın soruşlarını yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır; &[#]8220;Pazar yerinde göçme olur olmaz başsavcılığımız olaya el koydu. Nöbetçi savcı arkadaşımız hemen olay yerine intikal etti. Olay yerinin tespitini, videoya alınmasını bilahare ön bilirkişi heyetince olay yerinde inceleme yaptırılmasını sağladı. Devamı olarak da bir kısım kişilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Projesi, ihalesi nasıl yapılmış, kontrolleri kimdir, mühendisleri kimdir, hangi malzemeler kullanıldı gibi bunların araştırması devam ediyor. Daha sonrada asıl olan bilirkişi raporu alınıp olay sorumluları hakkında gereken yapılacaktır. Şimdilik soruşturma aşaması da budur&[#]8221; dedi.

Olaydan bir gün önce yaptığı incelemeye ve tehlikenin varlığını bilmesine rağmen pazar yerinin açılmasına izin veren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in de ifadesinin alınması bekleniyor.

Diğer yandan pazar yerine uzay çatının yapılmasını sağlayan ve beş yıllık aradan sonra yeniden seçilen İsmail Eşref&[#]8217;in pazarcılardan gelen şikayetlere rağmen uyarıları dikkate almadığı, 2004-2009 yıllarında görev yapan Secaattin Gonca döneminde ise katlı otopark inşaatı nedeniyle direklerden ikisinin kesildiği iddia edilmişti. Savcılığın Akdemir, Eşref ve Gonca&[#]8217;nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende, Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk başta olmak üzere inşaatı yapan firma yetkililerinin ifadesine başvurması bekleniyor.

Hukukçular çıkacak bilirkişi raporuna göre Akdemir, Eşref ve Gonca&[#]8217;nın tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten yargılanabileceği görüşünde.

Editör: Pusula Gazetesi