Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tümer Peker, pazaryerinde çatı çökme olayında ihmalin olabileceğini fakat geçmişten gelen hatanın faturasının Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e çıkarıldığını söyledi.

İsmail Eşref&[#]8217;in Milletvekili Adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmemesi durumunda topun Muharrem Akdemir&[#]8217;e atılamayacağını savunan Başkan Peker, bunu talihsizlik olarak değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Tümer Peker, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

&[#]8220;Bu sıkıntı çok eskiden geliyor. O zamanlar bu pazaryerini kimler yaptı, teknik kişiler kimledir bunun peşini amme bırakmaz. Çünkü burada ölü vermişiz. Bunun yanı sıra oradan 2 tane direk sökülmüş. Belediye başkanımıza güya çökeceği söylenmiş, vali bey de söylemiş. Bunlar da doğru olan şeyler değil. Sayın Başkan belki üzüntüsünden belki psikolojik olarak sesini yükseltmiş olabilir. Bilerek konuşmak gerekir. İhmal var mı? Vardır, olabilir. Ama vatandaşın da ihmali var. Birinci göçük olduğu gün belediye meclis üyesi arkadaşa bir telefon geldi ve telefondaki; &[#]8220;göçük oldu vatandaşı dışarıya çıkartmak istiyorlar ama çıkmıyorlar&[#]8221; dedi. Malının başında durmak istiyorlar. Bizden polis yardımı istediler. Birinci çöküşte ölü de yoktu. Netice de ne oldu Zonguldak sanki ocakta adam ölmüş pozisyonuna düşürüldü. 170 gün iki kişi ocağın altında bulunamıyor ama pazaryeri göçtü hemen müdahale edildiği halde neler söylendi. Ben bu olanların sebebini geçmişe bağlıyorum. Geçmişin hatasını Muharrem Akdemir&[#]8217;e kesiyorlar. Ama onunla ne alakası var. Diyorlar ki; bu öğlen vakti olsaydı ne olacaktı. Tamam doğru ama keşke olsaydı da gece yarısı olsaydı. Bunları konuşmanın bir anlamı yok. Önümüze bakacağız. Bunu yapan İsmail Eşref olabilir veya İsmail Eşref kime ihale verdiyle o müteahhit olabilir, direkler sökülmüş bir sürü şey var. Geçmişi bırakalım ama kim suçluysa kim yanlış yaptıysa cezasını çeksin. A olur B olur hiç fark etmez. Benim ilkem suçlu varsa cezasını çeksin.

BU TALİHSİZLİKTİR

İsmail Eşref istifa etmeseydi o zaman Muharrem Akdemir&[#]8217;e top atılmazdı. Nasıl olsa müteahhide onun zamanında ihaleye verilmiş. Şimdi o olsaydı hesabını o verirdi. Belki Tarık Coşkun&[#]8217;da böyle düşünmüş olabilir. Ama kimsenin insan öldürmek gibi bir düşüncesi olamaz. Bu bir talihsizliktir. Şu da var her şey ekiple olur. Hiç kimse kendi başına bir şey olamaz. Çalışanlar aslında deneyimli aslında ama mesela zabıtaya 10 tane yeni eleman alındı. Bakıyorsunuz zabıta memurları 1.50 boyunda ve girmiş 53 yaşına. Bu adam zabıta memurluğu yapamaz. Karşı tarafı etkilemesi lazım. Bizim bundan sonraki dileğimiz inşallah bir daha böyle şeyleri yaşamayız.

İLÇELERİN DURUMU BİZDEN İYİ

Daha iyisi yapılması gerektiğini bizde söylüyoruz. Burada da devletimizin başta valiliğin destek vermesi gerekiyor. Herkes biliyor Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin öyle maddi bir gücü yok. Zaten dünya borçla devraldı. Ama bunlar bahane de değil. O zaman aday olmayacak diyebilir herkes. Belediyenin kar küreyecek doğru düzgün aracı yok. Tamam belediyenin borcu var ama o zaman borcu iki katına çıkar ve araç al. İşçi alamıyorsun, makine alamıyorsun. Devrek Orman İşletmesinden araç getirdik ve onu çalıştıracak bir kişi var. 5 gün çalışma yapacak olsak bu adam 5 gün mü çalışacak. İlçelerin durumu bizden iyi. Biz güzel olan her şeye destek veririz. Yeniliğe açığız. O nedenle yeni yapılacak modern pazaryerine de gereken desteği veririz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi