Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, kar yağışı sonrası Soğuksu pazaryerinde yaşanan göçmenin belediyenin bir kez daha sınıfta kaldığının göstergesi olduğunu ve bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması için daha geniş ve modern projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Uçar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e her zaman destek olmaya hazır olduklarını söylediklerini ve bu tür sıkıntıların günlük pansuman tedavilerle geçiştirmek yerine yeni projeler üreterek şehrin çirkin görüntüsünün ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Pazaryerinde yaşanan olayı tasvip edecek ve bunun üzerinden de siyaset yapabilecek bir siyasetçi olmadıklarını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.

TEKRAR UZAY ÇATI YAPARAK GEÇİŞTİRİLEMEZ

Gönlümüz isterdi ki böyle bir olay meydana gelmesin. Bundan sonra ne yapabiliriz ona bakmalıyız. Suçluyu yargılamak sorgulamak yanlış olur ve yargıya intikal eden bir konudur. Bundan çok önce esnafımız daha önce branda ile kendini koruyordu, sonra uzay çatı çıktı. Ama bundan sonra çok daha modern ve çağdaş görünümlü ve açıkçası şehrin çirkin görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracak çok daha modern bir pazaryeri yapılabilir. Çeşitli projeler incelenebilir. Ben pazaryerini ziyaret ettiğimde pazarcılar odası başkanı arkadaşımıza, &[#]8220;buranın katlı büyük otoparkı olan bir pazaryeri yapılabilir mi konusuna kafa yormak lazım&[#]8221; dedim. Kaldı ki orası çok büyük bir alan ve orada çok rahatlıkla herkesi konuşlandırabilirsiniz. Bence de böyle bir proje üzerinde çalışmak lazım. Bundan sonra orası tekrardan uzay çatı ya da çok basit tedbirlerle geçiştirilemez. Böyle tehlike arz eden yerleri de belediyenin gözden geçirmesi ve bu konuda kararlı olması lazım.

BELEDİYE YİNE SINIFTA KALDI

Biz arkadaşlarımızla yaptığımız aylık grup toplantılarımızda yapılması gerekenleri meclis gündemiyle değerlendiriyoruz. Sadece bu değil belediyenin şimdiye kadar ki bütün faaliyetlerinde sınıfta kaldığını söylüyoruz. Son gelişmelerde bunu gösteriyor. Kar yağdı ve sonucunda böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Yollarımız, pazaryerimiz belediyenin şimdiye kadar olduğu gibi yine bir kez daha sınıfta kaldığını gösterdi. Ama biz kendilerine tavsiyelerde bulunuyoruz. Biz belediye başkanımıza dolmuşların çalışmadığı bir ortamda, şehir merkezindeki esnaflarımızın kendi dükkanlarının önünde kar yığınıyla mücadele ettiği bir ortamda bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Özel idare olsun yada bizim esnaf arkadaşların özel makineleriyle olsun yardımcı olalım dedik. Bu bahsedilen yeni modern projeyle ilgili olarak da önerilerde bulunacağız. Ama ne yazık ki toplumumuzun en büyük handikaplarından bir tanesi günlük pansuman tedavilerle geçiştirmek. Ama bunu geçiştirmemek lazım. Proje üretmek lazım. Başkaları başka bir proje ortaya atabilir ama önemli olan mutlaka bu değişimin desteklenmesi lazım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi