Çaycuma’nın Nebioğlu Beldesi’nde sekiz yaşından beri çok nadir görülen fil hastalığı ile yaşamaya çalışan 32yaşındaki Fatma Akman’ı, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Günyamin Bostancı, bazı yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nurcan Köktürk ve Ak Parti Nebioğlu Belde Başkanı Özkan Ertuğrul ziyaret ederek, tedavisi konusunda destek sözü verdiler.

Sekiz yaşında ayaklarında oluşan fil hastalığı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Fatma Akman, ayaklarından beline kadar sürekli büyüme olduğunu özel çoraplarla sürecin yavaşlatılmaya çalışıldığını söyledi. Babasını iki yıl önce kaybeden ve annesi ile birlikte yaşayan Akman maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi için üç ayda bir değiştirdiği tanesi bin 750 lira olan çorapları almakta zorlandığını belirterek partililerden yardım istedi.

Çocukluğundan beri bir çok doktora başvurduğunu ancak nadir görülen hastalığın ülkemizde tedavisin mümkün olmadığını söyleyen Fatma Akman; “24 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Başlangıçta bir ayağımdaydı, sonra diğerine geçti. Sürekli internet ortamında hastalığımla ilgili araştırma yapıyorum. Ülkemizde tedavisinin olmadığı söyleniyor. Hastalığımla ilgili yıllar önce bacağımdan ameliyat oldum, bana düzeleceğim söylendi fakat ameliyat boşuna yapılmış. Fazla yürüyemiyorum, dışarı çıkamıyorum. İstanbul’daki doktorum bana büyümeleri ve sarkmaları yavaşlatmak için çorap önerdi. Oldukça pahalı olan çorapları almakta zorlanıyorum. Giymediğim zaman bacaklarımda çok fazla şişme oluyor. İki yıl önce babam vefat etti, ondan maaş aldığım için Kaymakamlıktan aldığım sakat maaşım kesildi. Bu hastalığın kan dolaşımını sağlayan bir makinesi olduğunu öğrendim. Doktorum tavsiye etti ancak 10 bin lira civarında olduğu için alamadım. Ben sadece makine ve devamlı kullanmak zorunda olduğum özel çoraplar için yardım bekliyorum”diye konuştu.

Fatma Akman’ın durumuna çok üzüldüğünü ve parti olarak ilgili makamlarla görüşerek, yardımcı olacakları sözünü veren İlçe Başkanı Günyamin Bostancı; “İktidar partisinin temsilcileri olarak durumunuzu yeni öğrendik ve uyardım eli uzatmaya geldik. Sağlık Bakanlığı’nda çalışan arkadaşlarımızla sizin için görüşmelr yaptık. Bahsettiğiniz makine gerçekten hasatlığınıza iyi geliyorsa sizin yardımcı olmaya hazırız. Eğer ki hastalığınızın tedavisi varsa bunun içinde ilerleyen zamanlarda girişim başlatabilriz” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi