Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler köyü Subaşı Camisi´nde yer alan ve cami çevresini 3 açıdan gören kameralar sayesinde Avrupa´daki Süleymanbeyli vatandaşlar, istedikleri zaman köylerini camide kurulu bulunan kameralar sayesinde izleme imkanı buluyorlar. Camideki Kur´an kursuna gelen çocuklarını ve akrabalarını görebilen gurbetçilerin bu durumdan çok memnun oldukları belirtilirken Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın, “Bunun için tek yapılması gereken Süleymanbeyler Köyü Muhtarlık sitesine üye olunması ve site yöneticisini arayarak kullanıcı adı ve şifresini almaktır” dedi.
Kurulan kamera sistemi hakkında bilgiler veren Günaydın, ”Camii önüne kurulan kameralarla 24 saat Subaşı Camisi´ni izleyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken geçici bir süre izin verilen bu görüntüleri izleyebilmek için Süleymanbeyler Köyü Muhtarlık sitesine üye olunması ve site yöneticisini arayarak kullanıcı adı ve şifresini almaktır. Bu sistemden yurtdışındaki gurbetçilerimiz çok memnun” diye konuştu.
2012 yılında kamera sayısının sekize çıkarılmasının planlandığını kaydeden Günaydın, bu sayede cami ve çevresinin yanı sıra caminin ön tarafındaki ana caddenin de izlenebileceğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi