Kastamonu´nun Bozkurt ilçesinde ikamet eden 30 yaşındaki Uğur Örnek, oğluna ilik nakli için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kastamonululardan yardım bekliyor.
Uğur Örnek, 10 ay önce dünyaya gelen oğlu Alper Örnek´e immüm (Bağışıklık) ve kalp yetmezliği teşhislerinin konduğunu belirterek, &[#]8220;Başbakanımızın çocuklara karşı hassasiyetinin olduğunu biliyorum. Başbakanımız, mazlumların, sefalet içindeki aç çocukların her zaman yanında yer aldı. Herkese yardım elini uzatıyor. Bu yüzden maddi ve manevi olarak Başbakanımızdan yardımlarını bekliyoruz&[#]8221; dedi. 10 aydır hastane hastane dolaştığını ifade eden Örnek, en sonunda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde immün ve kalp yetmezliği teşhisinin konduğunu belirtti. Oğlunun yaşayabilmesi için ilik naklinin şart olduğunu vurgulayan Örnek, &[#]8220;İki ay önce benden alınan tahliller sonucu yüzde ilik uygunluğu tespit edildi. Daha sonra teyzesi Yeterk Türkmen´den tahliller alındı. Geçtiğimiz günlerde tahlillerin sonuçları belli oldu. Hastane´den yüzde 100 ilik´in tuttuğunu söylediler ve hemen nakil için işlemleri başlatabilecekleri belirttiler&[#]8221;
İlik´in bulunduğuna sevindiklerini fakat bunun nakil için belli bir ücret bedelinin bulunduğun altını çizen Örnek, 10 aydır çocuğunun hastalığıyla uğraştıklarını ve elinde bulunan her şeyi sattıklarını ifade etti. Nakil içinde hayırseverlerden yardım beklediğini anlatan Örnek, yaşadıklarını şöyle anlattı: &[#]8220;Bozkurt ilçesinde Açar Mobilya´da çalışıyorum. Buradan asgari ücret alıyorum. Çocuğumun ilaçları yurt dışından geliyor. Ayda 2 bin 600 TL para ödüyorum. Bunu karşılayacak maddi gücüm yok. Alper isminde 10 aylık erkek çocuğum var. Doğumdan 2 ay sonra immün hastalığı ve kalp yetmezliği teşhisi kondu. İlk olarak oğlumu, aşırı ishal ve ateşlenme nedeniyle 17 Mart´ta Kastamonu Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesine götürdüm. Buradaki tedavilerinin ardından bizi, 21 Mart´ta Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk ettiler. Ankara´da 15 gün tedavi gördük. Daha sonra bizi bir şey yok diye taburcu ettiler ve Bozkurt´a evimize döndük. Kısa bir süre sonra yani 1 Nisan´da yine aşırı ateşlenme nedeniyle bu sefer Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüm. Buradan bize oğlumun durumunun kötü olduğunu, göz kürelerinin çöktüğünü, cilt yağ dokusunun iyice azaldığını, pişiklerin oluştuğunu ve ishalinin beklenmedik bir şekilde geldiğini söyleyerek 5 Nisan günü tekrar Zonguldak´a sevk ettiler. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 15 gün boyunca kaldık. Burada tahliller yapıldı çeşitli örnekler alındı. Sonrasında bize oğlumun immün ve kalp yetmezliğinin bulunduğunu, mutlaka yaşayabilmesi için ilik naklinin gerektiğini söylediler. Bizi 20 Nisan´da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesine gönderdiler. Hale burada oğlum yatıyor ve tedavi görüyor. Eşim, doğum yaptığından beri 10 aydır hastanelerde kapı kapı geziyoruz tedavi olabilmek için. Türkiye´de ve yurt dışında uygun ilik nakli aranmaya başlandı. Ama bundan da olumlu bir sonuç çıkmadı. Uygun bir ilik bulunamadı. Benden ilik alıp oğluma nakledebileceklerini söylediler. Benimde ilik´in yüzde 50 oranında tuttu. Daha sonra teyzesinden aldıkları tahliller sonucunda ilik´in yüzde 100 tuttuğunu ve nakil için hiçbir problemin kalmadığını söylediler. Fakat bunun için yeterli paramız yok. Başbakanımız herkese yardım ediyor. Çocuklara karşı ayrı bir ilgisinin olduğunu biliyoruz. Her ay 2 bin 600 TL karşılığında ilaç alıyoruz. İlacın yanında hastane hastane dolaştık. Yol parası, ilaç parası derken evime ekmek götürecek cebimde para kalmadı. Bunun yanında bütün ilaçlar yurt dışından özel olarak geliyor. Parayı bulsak dahi getirmekte zorluk yaşıyoruz. Gelmesi uzun sürüyor. Yaklaşık 1 aydır yurt dışından şuanda halen ilaç gelmesini bekliyoruz. Başbakanımızdan sesimizi duyup oğlumla ilgilenmesini, yardımlarını bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
10 aydır hastanelerde yaşam sürdürdüklerini belirten Örnek, 10 aylık oğullarının kilosunun 4900 gram geldiğini, ağzında giderek artan yaralar oluştuğunu, bu yüzden beslenemediğini ifade etti. Bunun yanı sıra sık sık pişik oluştuğunu anlatan Örnek, oğlunun ülsere de yakalandığını ve her geçen gün giderek değişik ve çeşitli bunlardan da bir kısmının tehlikeli olduğu hastalıklara yakalandığını kendisine söylediklerini belirtti.
Alper Örnek´in annesi Züleyha Örnek ise 10 aydır hastane köşelerinde yatıp kalktığını belirterek, psikolojisinin bozulduğunu ve bu nedenle sinir hapları kullandığını, hayırseverlerden çocuğu için yardım beklediğini ifade etti. Yardım etmek isteyenler Örnek ailesine ulaşabilmek için 0537 510 19 08 numaralı telefonu arayabilirler.
Editör: Pusula Gazetesi