Toplantıya Bartın Valisi Halil Işık, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Daire Müdürleri, Oda Başkanları ve işadamları katıldı.


Toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye´nin, dünyanın 17´inci büyük ekonomisi, Avrupa´nın ise 6´ıncı büyük ekonomisi olduğunu belirterek, "Bu büyüme siyasi istikrar sayesinde gerçekleşmiştir. Ama burada bana göre asıl tebrik edilmesi gereken kesim özel sektör. Tüm dünyaya Türkiye mucizesi, Türk mucizesi gösterdiler. Bugün dünya, hiç kimsenin ön görmediği, hiç kimsenin hesap etmediği, hiç kimsenin aklına getirmediği çok önemli ekonomik bir krizle karşı karşıya.


ABD kaynaklı, ´küreselleşme´ dediğimiz dünyayı biranda sarsabilecek bu krizden biz de etkileniyoruz, etkileneceğiz. Başka çaremiz yok. Özellikle yapmış olduğumuz sanayi ham madde girişimci bilgi sistemi, geçmişten gelen tecrübeler, bir de sanayi oda başkanlığı yaptığım dönemde üç büyük kriz yaşamış, 4´üncüsünü de bakan kimliğiyle yaşayan bir arkadaşınız olarak ümit ediyorum ki inşallah 2009´un ilk üç ayından sonra normal sürece gireriz. Tabiki ilk etkileri 2009´un son çeyreğinde görülür. Türkiye tekrar çıkış gösterir. Ama büyük etkisi 2010 yılında olacaktır."


Çağlayan, toplantının ardından Şadırvan Camii´nde Cuma Namazı&[#]8217;nı kıldı. Daha sonra Hükümet Caddesi´ndeki Ak Parti seçim bürosunun açılışını yapan Bakan Çağlayan, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Editör: Pusula Gazetesi